Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

Nonka 13:38, 06 mar 2015

A ja całkowicie zapomniałam co gdzie powsadzałam i teraz czekam na niespodzianki
Rench 15:20, 06 mar 2015

katiaxx napisał(a)

Dziękuję że pamiętałaś ale nie mogę znaleźć wyszukiwarki, ślepa jestem ?

To nie jest typowy sklep internetowy.

Tutaj cennik i warunki sprzedazy:

http://garden-of-dreams.w.interia.pl/cennik.htm

Na dole strony wszystko jest wyszczególnione.

HESPERALOE PARVIFLORA- 35zł- cóż kolekcjonerskie rośliny mają

lojalna_ 15:54, 06 mar 2015

U mnie cebulowych tez malo a połowe Fido stratował albo obgryzł szalu nie bedzie
Kasya 19:18, 06 mar 2015

moze gleboko posadzone i trzeba jeszcze poczekac
katiaxx 12:57, 10 mar 2015

Trawnik zakładany w ubiegłym roku czy macie wertykulator i ten drugi ze szpikulcami - własnie mnie oświeciło że to aerator, - jaki najlepiej mieć, na użytek własny , w sensie coś małego i niedrogiego ale żeby spełnial swoje funkcje ?

czy te ręczne są ok ?
jazzy 14:15, 10 mar 2015

Moim skromnym zdaniem dobry by był walec z nakładanymi kolczastymi obręczami A wertykulator na Twój areał to chyba spalinowy
kosolka 18:03, 10 mar 2015

Kasiu, z tego co pisał Waldek zrozumiałam, że dopiero dwu-trzyletni trawnik traktujemy wertykulatorem. Teraz trawa może jeszcze być słabo ukorzeniona, wertykulator może zaszkodzić..

Znalazłam i kopiuję słowa Waldka

"Na niewielki trawniczek w zupełności wystarczą z tym, że aeracja i wertykulacja to raczej zadanie dla mężczyzny. Są to podstawowe zabiegi pielęgnacyjne które należy wykonać każdego roku po obeschnięciu gleby na trawnikach starszych niż dwuletnich."

i tu:

"Wertykulację trawnika przeprowadza się wiosną gdy obeschnie nieco gleba po zimowych roztopach. Ewentualnie w miarę potrzeby czynność tę możesz powtórzyć w drugiej połowie sierpnia. Warunkiem rozpoczęcia tej czynności pielęgnacyjnej jest oczywiście posiadanie trawnika ponad dwuletniego."
katiaxx 21:22, 10 mar 2015

kosolka napisał(a)
Kasiu, z tego co pisał Waldek zrozumiałam, że dopiero dwu-trzyletni trawnik traktujemy wertykulatorem. Teraz trawa może jeszcze być słabo ukorzeniona, wertykulator może zaszkodzić..

Znalazłam i kopiuję słowa Waldka

"Na niewielki trawniczek w zupełności wystarczą z tym, że aeracja i wertykulacja to raczej zadanie dla mężczyzny. Są to podstawowe zabiegi pielęgnacyjne które należy wykonać każdego roku po obeschnięciu gleby na trawnikach starszych niż dwuletnich."

i tu:

"Wertykulację trawnika przeprowadza się wiosną gdy obeschnie nieco gleba po zimowych roztopach. Ewentualnie w miarę potrzeby czynność tę możesz powtórzyć w drugiej połowie sierpnia. Warunkiem rozpoczęcia tej czynności pielęgnacyjnej jest oczywiście posiadanie trawnika ponad dwuletniego."

oo, bardzo Ci dziękuję, czuję się uszczęśliwiona bo wychodzi na to że w tym roku nie muszę nabywać tych urządzeń
katiaxx 21:22, 10 mar 2015

jazzy napisał(a)
Moim skromnym zdaniem dobry by był walec z nakładanymi kolczastymi obręczami A wertykulator na Twój areał to chyba spalinowy

no chyba odrzutowy
jazzy 21:26, 10 mar 2015

Z turbo doładowaniem