Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

ewakatowice 11:34, 22 sie 2014

Plan nabiera kształtu…
5. bym powiększyła aby do linii wiaty/domku dociągnąć (wówczas można przenieść ściankę jedną żaluzjową aby niby pergolę udawała a jednocześnie była elementem spójnym)
Ścieżka jest długa, zbyt… może ją jakoś przełamać?
Element wodny bym w szerz… będzie z okna widzieć i ten element z wylewką aby szumiało????

Tak gdzie pytajnik, to rabatę przedłużyła… lub ściana z grabów czy coś co lubisz a tam warzywnik/mini sad/zioła…????

jazzy 12:13, 22 sie 2014

No właśnie a propos tej ścieżki-nie wolisz zrobić takich płyt zatopionych w trawniku? Mnie się to bardzo podoba

http://www.pinterest.com/pin/349803096030299114/
katiaxx 12:39, 22 sie 2014

to właśnie takie płyty mają być , nie wiem tylko jeszcze czy w trawie czy w w ciągu w kamyczkach - narysowałam tylko którędy ten szlak ma iść

coś jak u malkul

konkretnie planuje megan

zaraz usunę zdjęcie bo nie moje
Magda_ 13:14, 22 sie 2014

bardzo fajna inspiracja ja mam podobny dylemat - czy same płyty w trawie czy w kamieniach jestem bardzo ciekawa co wymyślisz
Magda_ 13:21, 22 sie 2014

Kasia z której części mazowieckiego jesteś??
kosolka 13:55, 22 sie 2014

agatanowa napisał(a)

hehe, jak moja mama!

na marginesie: ja też uwielbiam, jak małpa kit potrafię wcinać

I tak jak ja
katiaxx 14:15, 22 sie 2014

Magda_ napisał(a)
Kasia z której części mazowieckiego jesteś??

Madziu, kiedyś patrzyłam na mapie twoje Klewki ale ja jestem z południa - na styku ze świętokrzyskim, szkoda że daleko
Magda_ 14:24, 22 sie 2014

katiaxx napisał(a)

Madziu, kiedyś patrzyłam na mapie twoje Klewki ale ja jestem z południa - na styku ze świętokrzyskim, szkoda że daleko

A już myślałam, że będę miała kogoś blisko
katiaxx 14:25, 22 sie 2014

ewakatowice napisał(a)
Plan nabiera kształtu…
5. bym powiększyła aby do linii wiaty/domku dociągnąć (wówczas można przenieść ściankę jedną żaluzjową aby niby pergolę udawała a jednocześnie była elementem spójnym)
Ścieżka jest długa, zbyt… może ją jakoś przełamać?
Element wodny bym w szerz… będzie z okna widzieć i ten element z wylewką aby szumiało????

Tak gdzie pytajnik, to rabatę przedłużyła… lub ściana z grabów czy coś co lubisz a tam warzywnik/mini sad/zioła…????

5 ok, spróbuje to narysować na papierze milimetrowym żeby złapać jak to w metrach wyjdzie,

element wodny z szerz ? nie bardzo rozumiem - w ściechę wejdzie , dzieci bedą wpadać - może naskrobiesz to w liniach bo mojej ułomnej wyobraźni przestrzennej ciężko to zobrazować

warzywniak miałam i już nie chcę, zioła - miałam tam i to był niedobry pomysł, w deszcze leciałam przez cała działkę po gałązkę mięty albo bazylii.

Może rabata np z czymś wyższym i zimozielonym np różanecznikowa ? na pewno rośliny muszą być wyższe żeby donica ich nie zasłaniała.

ścieżka długa ? myślisz że to źle skoro ma być minimalistycznie i geometrycznie to może zostawić "czyste " linie ?

element może szumieć , albo z mini fontanną albo wylewką - nie wiem bo w zasadzie całe to koryto to znak zapytania.

ciągle myślę jak ten róg można ciekawie zagospodarować ....

katiaxx 14:27, 22 sie 2014

kosolka napisał(a)

I tak jak ja

normalnie jak ludzie mają depresję to wcinają czekoladę, że żelazo, że magnez, że witamina, serotonina czy inny hormon szczęścia , dla mnie czekolada może nie istnieć a ja nie mogę istnieć bez żelek