jula81
23:44, 30 cze 2014
Swierków "Conica" wyrzuciłam 4 szt- zrobiły się brzydkie ,wciąż je atakował przędziorek i nie pomagało im nic - a wydawać kasę na kolejne opryski żal mi było.Zostawiłam 2 szt.bo jeszcze źle nie wyglądają ale zapewne nie na długo.To samo działo się ze świerkiem białym 'Blue Wonder"których miałam 8szt.Nie podobały mi się więc nie walczyłam z przędziorkiem i grzybem.Nie żałuję conica i tych małych wonderów brzydkich.
A reszty iglaków wyrzucać szkoda sąsiad ma ogród jak lotnisko to podaruję
Muszę właśnie doczytać jak rozmnażać hortensje bo chcę mieć ich sporo więc warto samej sobie to robić. Bukszpany też.
Do berberysów zakupiłam dziś ukorzeniacz .zrobię tak jak z sadzonkami bukszpana.Będą patrzała jak bukszpan i berberys się przyjmują. wczoraj doczytałam się że młode sadzonki berberysu lubią temp. do 15 st. A ja im nie stworzę takiego klimatu .Zobaczymy jak to będzie. Może się uda.
Tobie Toszka też radzę zaprzestać walczyć z Conicą ...szkoda nerwów i pieniędzy na opryski - no chyba że okaz duży
Ale ten świerk długo się zbiera po chorobie .Zamaskuj i usuń z czasem 
Jak jadę autem to patrzę na ogrody i w większości ogrodów te conica wyglądają brzydko,podsuszki takie.
Jak myślisz zamaskować? Przędziorek to dziad..przejdzie dalej na inne rośliny.
A reszty iglaków wyrzucać szkoda sąsiad ma ogród jak lotnisko to podaruję

Muszę właśnie doczytać jak rozmnażać hortensje bo chcę mieć ich sporo więc warto samej sobie to robić. Bukszpany też.
Do berberysów zakupiłam dziś ukorzeniacz .zrobię tak jak z sadzonkami bukszpana.Będą patrzała jak bukszpan i berberys się przyjmują. wczoraj doczytałam się że młode sadzonki berberysu lubią temp. do 15 st. A ja im nie stworzę takiego klimatu .Zobaczymy jak to będzie. Może się uda.
Tobie Toszka też radzę zaprzestać walczyć z Conicą ...szkoda nerwów i pieniędzy na opryski - no chyba że okaz duży

Jak jadę autem to patrzę na ogrody i w większości ogrodów te conica wyglądają brzydko,podsuszki takie.
Jak myślisz zamaskować? Przędziorek to dziad..przejdzie dalej na inne rośliny.