Kochane. podpowiadajcie dalej, Danusia fajny projekcik pokazała. Ja muszę się na chwilę wylogować i dzieciaka do Internatu pomóc spakować. Wejdę później.
Aniu, nie mogłam wcześniej odpisać.
Wychodzi na to, że w tym miejscu magnolii nie posadzę. Zaczyna mi się zwężać ogród, hi, hi.
Poprosiłam Danusię i mi zrobiła szkic nasadzeń.
Dziękuję za dobre rady wszystkim.
Magnolia w moim ogródku się znajdzie, ale w innym miejscu i później. Robię ogród na zasadzie rabatka, po rabatce, więc trochę potrwa.
mam i jedna i drugą, tą różową kupiłam w tym roku, jest na przedpłociu, jestem bardzo zdziwona bo bardzo szybko się rozsiała. Ona jest kompaktowa czyli ma się nie rozkładać jak ta fioletowa. Jako że tę różowa mam chyba od czerwca to wiele nie mogę powiedzieć zobaczymy w przyszłym roku. Na pewno łatwo się rozsiewa, po ścięciu zakwitła szybciutko drugi raz, teraz już się kwalifikuje do drugiego cięcia
Violu, dzięki za rady.
Mój berberys nie miał nazwy, jak go kupowałam, wiedziałam tylko, że kolumnowy. Przypadek sprawił, że w wątku o berberysach mowa była o berberysie Orane Rocket i wygląda na podobny
Zobacz na tej stronie https://www.ogrodowisko.pl/watek/1361-berberys-berberis?page=19
Lecę do ciebie zobaczyć ambrowca, ale na tym miejscu zdecydowałam posadzić śliwowiśnię. Pozdrawiam
Edit: Widzę Violu, że już byłaś na tamtej stronie. Teraz w tej szkółce nie będę, przypomniałomi się, ze zrobiłam zdjęcie etykiety, na której była nazwa Red Pillar. Inna nazwa.
Aniu, widziałam taką u nas w szkółce, nie wiem, czy taką jak ty masz, ale słabo kwitła, nie zachwyciła mnie i jej nie kupiłam. Ale mimo wszystko mam na nią chrapkę za to, że jest różowa