Przemku, cieszę się, że podoba Ci się zielnik. To nie jest mój pierwszy Lubię zioła, pięknie pachną, wyglądają i smakują
Uspokoiłeś mnie, jeśli chodzi o jasne żurawki, bałam się, że spaliło je słońce i stanowisko, które dla nich wybrałam nie jest dla nich najlepsze. Za kilka lat, gdy rododendrony się rozrosną, ładnie je zacienią.
Natomiast czerwone ( niestety nie znam nazwy), rosną w półcieniu, ale na niezbyt dobrej glebie - pracuję nad tym, by ją rozluźnić, ale to trochę potrwa.
Już szukam
Przed Ogrodowiskiem, mam wrażenie, prawie nie miałam zdjęć. Dopiero teraz nadrabiam. To wspaniała sprawa, dzięki forum mam okazję zapisać nie tylko w pamięci, jak powstawał ogród.
Na początek front domu, który będzie zupełnie zmieniony, ale ponieważ w tym roku mają nam założyć kanalizację, na razie nic nie robię. To znaczy prawie nic
Wejście mnie zauroczyło, ale od tarasu też jest pięknie.
Ja mam taką samą barierkę na tarasie, w ogóle, zauważam podobieństwa.
Bardzo podoba mi się ganek, u nas też miał być taki ale wychodziłby na okna sasiadów, trzeba było zrobić inny,żeby mi sąsiedzi do domu nie zaglądali. Ale pozostały mi wymarzone drzwi z witrażem, które niestety musiałam zasłonić.
Koniecznie pokaż swoje drzwi z witrażem Bardzo jestem ich ciekawa... To przykre, że musiałaś je zasłonić. Może gdy rośliny podrosną i choć częściowo zasłonią okna sąsiadów, będziesz mogła je odsłonić. Szkoda by było ukrywać to, co piękne
Latem po obu stronach ganku wiszą wiklinowe donice z kwiatami, będę je obsadzać dopiero w weekend. Taras kocham miłością wielką
Agnieszko , nie da rady , musiałabym rozebrać cały ganek. Zdjęcia wstawię u mnie. Projekt mój wykonanie jeszcze nie, ale może kiedyś znajde czas,zeby zgłebić tajniki tej sztuki. Witraże są piekne...