Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cioci czyli ciociogród :)

Ogród cioci czyli ciociogród :)

malgorzata_s... 20:32, 17 lip 2014

Aniulka napisał(a)
A...czyli to jest tajemnica kwitnienia Nieodpowiednie miejsce moja ma.Niby słońce ale zasłonięta przez iglaki,musowo rozsadzić te odnóżki w inne słoneczne miejsce.

Juka lubi miejsca bardzo słoneczne glebę wapienną przepuszczalną. Nie lubi ziemi kwaśnej i ciężkiej. Każda rozetka zakwita tylko raz. Jak już twoja kwitła to dopiero młode zakwitną .Nie lubi też przeciągów.
Katkak 20:34, 17 lip 2014

BASIA8 napisał(a)

Gosieńko pokazałam Twoją donicę Mężowi - zapytał czy mi taką zrobić Bardzo fajnie wygląda pasowała by do altany.Buziaki

Ale fajnie . A mój emuś wczoraj z własnej nieprzymuszonej woli i wg własnego pomysłu powiększył rabatkę . Myślę sobie - męża mi podmienili, czy co? A Emuś mówi, że wkurzało go już kręcenie się z kosiarką wokół borówki amerykańskiej to wziął i powiększył rabatkę . Nawet fajnie wyszło. I znów zrobiło się miejsce na jakąś roślinkę .
malgorzata_s... 20:34, 17 lip 2014

Katkak napisał(a)
Gosiaczek jednak wreszcie trafiła do nas ta burza, co od kilku dnia bokami się przemieszczała . Ale taka spokojna na szczęście, no i ogródeczek ślicznie mi podlało . Buziolki.

U mnie też chodzi dookoła i u mnie nie pada Buziaczek
20:39, 17 lip 2014
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Juka lubi miejsca bardzo słoneczne glebę wapienną przepuszczalną. Nie lubi ziemi kwaśnej i ciężkiej. Każda rozetka zakwita tylko raz. Jak już twoja kwitła to dopiero młode zakwitną .Nie lubi też przeciągów.

No to starą część mam do wyrzucenia bo jest zaschnięta a kwitła chyba właśnie trzy lata temu.Nawet nie wiedziałam,że rozetki kwitną tylko raz.Przeciągów tam nie ma bo jest między iglakami zaduszona i może przez to jej tam źle Jutro ją przeprowadzam tzn jej "dziecioczki"
BASIA8 20:39, 17 lip 2014

Katkak napisał(a)

Ale fajnie . A mój emuś wczoraj z własnej nieprzymuszonej woli i wg własnego pomysłu powiększył rabatkę . Myślę sobie - męża mi podmienili, czy co? A Emuś mówi, że wkurzało go już kręcenie się z kosiarką wokół borówki amerykańskiej to wziął i powiększył rabatkę . Nawet fajnie wyszło. I znów zrobiło się miejsce na jakąś roślinkę .

Ach.....ci Nasi Mężowie Fajne Chłopaki z Nich biegnę Kasieńko sprawdzić czy są zdjęcia nowo powstającej rabatki.
malgorzata_s... 20:40, 17 lip 2014

Aniulka napisał(a)

No to starą część mam do wyrzucenia bo jest zaschnięta a kwitła chyba właśnie trzy lata temu.Nawet nie wiedziałam,że rozetki kwitną tylko raz.Przeciągów tam nie ma bo jest między iglakami zaduszona i może przez to jej tam źle Jutro ją przeprowadzam tzn jej "dziecioczki"

Ja to wyczytałam u Agi w Jurajskim
Katkak 20:45, 17 lip 2014

BASIA8 napisał(a)

Ach.....ci Nasi Mężowie Fajne Chłopaki z Nich biegnę Kasieńko sprawdzić czy są zdjęcia nowo powstającej rabatki.

Basieńka spokojnie, bo ona tylko troszkę powiększona. Ale mój emuś powiększający rabatki z własnej woli to dla mnie zdecydowana nowość .
bartek_luberda 21:32, 17 lip 2014

Jestem Gosia Dziewczyną odpisałam u nich bo mój mąż zerka czasami u mnie i komentuje Przed chwilą zauważyłam że bardzo mi się bukszpany pochorowały troszkę się zdenerwowałam Biednemu zawsze wiatr prosto w oczy To trznielinę złamałam to katalpa teraz bukszpany Pozdrawiam A na wakacje jedziemy w sierpniu nad morze
JulkAd 21:32, 17 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Moje nie kwitły pięć lat Przesadziłam w słoneczne miejsce i zakwitły

Ja posadziłam swoje na patelni i to w kamieniach, one chyba lubią upały....nie nawożę jej wcale
kitek81 22:35, 17 lip 2014

taka donica z drewna też mi się podoba! podobną, większą widziałam w ogrodzie zoobotanicznym i em też mówiłam, zeby mi taką zrobił! ale na razie się nie zanosi, że się doczeka-inne prace ważniejsze
pozdrawiam