Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

ela_z 10:15, 17 lis 2014

Malgosik napisał(a)

tutaj widać z tyłu, daleko żółto-pomarańczowe drzewo, dalej są te miskanty, trzmielina, liście miłorzębu, sieknięte funkie, wszystko w tych samych odcieniach z wyjątkiem żurawek
jak zamienię żurawki na pomarańczowe to może będzie mdło?
a jednak coś mi nie gra w tej jesiennej szacie

Cudnie to kolorystycznie wyglada Przez takie zdjecia przekinuje sie do zurawek (chociaz bardzo powoli) Zazdraszczam zapozyczonego krajobrazu
Ja bym dodala jeszcze jednego miskanta w strone milorzeba. Tam jakby bylo troche pusto. Ale jak patrze na inne/drugie ujecie tej rabatki to nie wiem czy sie zmiesci.

Ja przekopalam rabatki i zostawilam na ostrej skibie, podobno to dobrze robi dla gliny

Pozdrawiam serdecznie
Malgosik 17:23, 17 lis 2014

ela_z napisał(a)

Cudnie to kolorystycznie wyglada Przez takie zdjecia przekinuje sie do zurawek (chociaz bardzo powoli) Zazdraszczam zapozyczonego krajobrazu
Ja bym dodala jeszcze jednego miskanta w strone milorzeba. Tam jakby bylo troche pusto. Ale jak patrze na inne/drugie ujecie tej rabatki to nie wiem czy sie zmiesci.

Ja przekopalam rabatki i zostawilam na ostrej skibie, podobno to dobrze robi dla gliny

Pozdrawiam serdecznie

Miskant by sie zmiescil. Ale bedzie konkurencja i zaslaniaczem dla milorzeba i zawijaska. Chciałam je tylko pod plotem. O trzecim to tez myslalam w rzadku. Dolem sa funkie i mam nadzieję że jak się rozrosna to będzie to dobrze wyglądać.
To mnie zaskoczylas ze przez taki widok przekonujesz się do zurawek. Chodzi mi o te kolorystyczne połączenia.
nicol21 18:44, 19 lis 2014

ładne kolorki są! Pasują bardzo dobrze, wstrzymaj się z przesadzaniem na tej rabacie, daj jej lato i zobaczysz co i jak to wyglada
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Malgosik 20:07, 19 lis 2014

nicol21 napisał(a)
ładne kolorki są! Pasują bardzo dobrze, wstrzymaj się z przesadzaniem na tej rabacie, daj jej lato i zobaczysz co i jak to wyglada

Jasne że się wstrzymam. Mam dość roboty w innych miejscach. Żurawki rusze najwcześniej kiedy się wyrodza.
Iwk4 20:46, 19 lis 2014

Małgosiu, masz czas zajrzeć do mnie? Rozmyślam nad rabatką
Malgosik 14:58, 20 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, masz czas zajrzeć do mnie? Rozmyślam nad rabatką

idę

komputer mi sie popsuł, a to na czym piszę słabo się nadaje
stąd mam opóźnienia

mordowałam się wczoraj w ogrodzie z tą gliną jak skała
idzie mi strasznie mozolnie, bo głęboko kopię i jest twardo
to miejsce pod tuje
ale chętnie poplewiłam i liście pograbiłam
pozbierałam większośc liści miłorzęba bo się zrobiły brzydkie i wyglądało na bałagan
do tego zcięłam suche kwiatostany żurawek, bo nie wyglądąły ładnie
ścięłam też funkie i tawułki
zrobił się porządek
Malgosik 15:34, 20 lis 2014

i jeszcze ostatnie 8 cebulek wsadziłam wczoraj
nareszcie
Kasial 15:41, 20 lis 2014

Czyli nie ja ostatnia sadze cebule. We wtorek sadziłam i jutro jeszcze ostatnie niedobitki
Iwk4 15:53, 20 lis 2014

Na prace ostatnia pora, u Any art spadł dziś śnieg
Malgosik 16:32, 20 lis 2014

Kasial napisał(a)
Czyli nie ja ostatnia sadze cebule. We wtorek sadziłam i jutro jeszcze ostatnie niedobitki

no ja już dawno posadziłam, ale te jakoś się ostały, w garażu częły juz puszczać