Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

gardendream 22:19, 10 mar 2015

dziękuję za odpowiedź
Kasia73 22:19, 10 mar 2015

Małgosiu widziałam Twój wpis o bukszpanach też tak myślę i grzecznie poczekam ba pytałam nawet Danusi...
Malgosik 22:21, 10 mar 2015

EPODLAS napisał(a)
A ja zawsze mam kompost. Do kompostu dorzucam obornik, który dostaje za darmo. Nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Dorzucam też rolki od papieru toaletowego, wytłaczanki po jajkach. Takim jeszcze nie do końca rozłożonym kompostem ściółkuje rabaty.

Ja tych papierów jeszcze nie wrzucałam do kompostu. A obornik też chciałabym sobie załatwić i dorzucić.

Ale czy ten nierozłożony kompost nie zabiera roślinom azotu?
Niby już nie jest zielony...
Malgosik 22:23, 10 mar 2015

nicol21 napisał(a)
Krokusy śliczne! Pamiętasz nazwę? Też mam takie, ale nazwa mi się zapomniała

Czarne złoto - mega! Produkcja się rozrośnie zanim się zorientujesz!
Sporo tej pracy zrobiłaś, ale musisz uważać i szpilki zostawić w domu a nie w nich do ogrodu.... no chyba, że chcesz z nich zrobić areator do trawy

Uśmiałam się z tych szpilek
Malgosik 22:24, 10 mar 2015

Kasia73 napisał(a)
Małgosiu widziałam Twój wpis o bukszpanach też tak myślę i grzecznie poczekam ba pytałam nawet Danusi...

Gdzieś w zeszłym roku leciał taki temat o przemarzniętych buksach. Chyba w wątku choroby bukszpanów, bo go czytałam.
Madzenka 06:44, 11 mar 2015

Małgosiu masz rację nt kulek bukszpanowych. Trudno jendak tej zimy mowić o przemarżnietych, prędzej powiedziałabym że mozna spotkac zasuszone. Nie sądzę aby w Holandui było zimniej niż we Wrocławiu a u mnie tej zimy cyprysiki (ktore są bardziej wrażliwe od bukszpanow) przezyły w donicach przed domem
Ja na razie nie kupuje bukszpanów bo mam juz ich tak dużo, że wiecej nie potrzebuję, tylko 2 szt dużych do donic. Zatem Idkea i Obi tak jak w poprzednich latach juz mnie nie kuszą, obkupiłam sie do woli
Agatek 07:58, 11 mar 2015

Gosia na przesiewanie "złota" nie wpadłabym
swoją drogą mój kompost ma 2 lata, musiałam go przenosić za garaż bo wycinaliśmy na jesienie drzewa i jedno leciało wprost na kompost
ładowałam co się dało widłami i nie powiem, żeby jakoś szczególnie to wszystko się rozłożyło, może warto kupić te przyspieszacze do kompostowania, albo coś jeszcze innego
nicol21 08:12, 11 mar 2015

Malgosik napisał(a)

Uśmiałam się z tych szpilek

Śmiech to zdrowie i też mniej wtedy boli Ehhh te endorfinki!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mysza 08:29, 11 mar 2015

Gosik złoto-mega super
A czy przy koszeniu nie ścinasz lub zahaczasz jakoś o ecobordy??Jak się sprawdzają??
Malgosik 09:25, 11 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Małgosiu masz rację nt kulek bukszpanowych. Trudno jendak tej zimy mowić o przemarżnietych, prędzej powiedziałabym że mozna spotkac zasuszone. Nie sądzę aby w Holandui było zimniej niż we Wrocławiu a u mnie tej zimy cyprysiki (ktore są bardziej wrażliwe od bukszpanow) przezyły w donicach przed domem
Ja na razie nie kupuje bukszpanów bo mam juz ich tak dużo, że wiecej nie potrzebuję, tylko 2 szt dużych do donic. Zatem Idkea i Obi tak jak w poprzednich latach juz mnie nie kuszą, obkupiłam sie do woli

u mnie chyba turzyca bronzita przeżyła zimę w zwykłej plastikowe doniczce