Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 17:05, 10 mar 2015

chyba udało mi się pozyskać nieco tego złota
tylko za drobne mam sitko, zakleja się wilgotną ziemią
chyba sobie zrobię sama z jakiejś siatki na krety czy innej
zajrzę co mają w ogrodniczym

Juzia 17:14, 10 mar 2015

Ale zazdroszczę Ci tego złota!
Malgosik 17:17, 10 mar 2015

Juzia napisał(a)
Ale zazdroszczę Ci tego złota!

Niewiele go będzie, ale chociaż trochę się wspomogę. Gdybym miała rzadsze sito, więcej by przelazło
A teraz kompościk drobniutki jak piaseczek.
Będę wypełniać skrzynie warzywne, to tego kompostu będzie kropla w morzu.
Juzia 17:22, 10 mar 2015

Dobre i to!
Ja kompostu jeszcze nie mam wcale....a skrzynki planuję zrobić w tym roku.
Muszę coś wykombinować!
gardendream 20:47, 10 mar 2015

Witam, pozdrawiam i jeśli mogę chciałabym podpytać czym masz odgrodzoną rabatkę żwirową od trawnika?
Podglądam wątek i fajnie się dzieje u Ciebie.
Iwk4 21:04, 10 mar 2015

Malgosik napisał(a)
A co się tyczy kompostu, to trzeba się tematem chyba zainteresować.
W sklepach workowanego kompostu nie ma. Ani żadnej próchnicy też nie spotkałam.
Jeśli jakiś zakład oczyszczania miasta ma, to mus namierzyć jak się takowy nazywa.
Trochę się obawiam, że to taki śmietnik, chore rośliny też tam wyrzucają pewnie. Ale ostatecznie w każdej ziemi można coś przytargać.

Tak się zastanawiam nad kupnym kompostem. Jeśli robią go z biomasy, którą my odstawiamy jako odpady, to ja takiego bym nie chciała
Ciekawe, jak produkowany jest taki do sprzedaży. Nigdy nie wiadomo, czy ktoś porażonych roślin nie wyrzucał tam ?

Małgosiu, ładnie dalej tworzysz. I podoba mi się, że jakoś wszystko w ogrodzie znajdujesz na swoje potrzeby, tak jak np. kulki

U mnie wywołałaś temat kory jako ściółki
Malgosik 21:53, 10 mar 2015

gardendream napisał(a)
Witam, pozdrawiam i jeśli mogę chciałabym podpytać czym masz odgrodzoną rabatkę żwirową od trawnika?
Podglądam wątek i fajnie się dzieje u Ciebie.

Witam

Są tam przyszpilone ekobordy.
Malgosik 21:56, 10 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Tak się zastanawiam nad kupnym kompostem. Jeśli robią go z biomasy, którą my odstawiamy jako odpady, to ja takiego bym nie chciała
Ciekawe, jak produkowany jest taki do sprzedaży. Nigdy nie wiadomo, czy ktoś porażonych roślin nie wyrzucał tam ?

Małgosiu, ładnie dalej tworzysz. I podoba mi się, że jakoś wszystko w ogrodzie znajdujesz na swoje potrzeby, tak jak np. kulki

U mnie wywołałaś temat kory jako ściółki

Rozumiem że temat ściółki leci u ciebie
Jeszcze nie zaglądałam.
Wsadziłam kij w mrowisko?

Zdaje się, że zakłady typu zieleń miejska nie mają styczności z odpadami kuchennymi. Ale odchwaszczają, tną, przycinają, no i myślę, że na chore rośliny można trafić. Ja się chyba nie dam skusić na ten kompost.
EPODLAS 22:00, 10 mar 2015

A ja zawsze mam kompost. Do kompostu dorzucam obornik, który dostaje za darmo. Nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Dorzucam też rolki od papieru toaletowego, wytłaczanki po jajkach. Takim jeszcze nie do końca rozłożonym kompostem ściółkuje rabaty.
nicol21 22:11, 10 mar 2015

Krokusy śliczne! Pamiętasz nazwę? Też mam takie, ale nazwa mi się zapomniała

Czarne złoto - mega! Produkcja się rozrośnie zanim się zorientujesz!
Sporo tej pracy zrobiłaś, ale musisz uważać i szpilki zostawić w domu a nie w nich do ogrodu.... no chyba, że chcesz z nich zrobić areator do trawy
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies