Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 08:39, 10 mar 2015

mam do wykorzystania takie 4 kuliste żywotniki
chcę do nich dokupić kulki bukszpanowe

a tu ubiegłoroczna próba zaplanowania rabatki, ale lepiej mi to chyba wyjdzie ustawiając rośliny już na ich miejscu

mam nadzieję, że pomożecie
chciałam żywopłot z cisa, ale chyba pociągnę Szmaragdy bo wiem skąd wziąć
myślę jeszcze by kupić kilka kulek różnej wielkości?
jak dojdzie żywopłot, to nie zostanie zbyt dużo miejsca na te kulki, więc nie trzeba ich wiele
leon60 08:42, 10 mar 2015

Prace ruszyły na całego
Malgosik 08:45, 10 mar 2015

leon60 napisał(a)
Prace ruszyły na całego

niestety poszłam wczoraj w sukience i kozaczkach z taczką pozbierać kostkę brukową z rabaty i coś sobie nadwerężyłam w plecach
jak byłam w roboczych ubraniach to zapewne przyjmowałam normalne, naturalne pozycje i mimo kopania widłami nic mi nie było
a tu masz, a teraz boli

zobaczymy czy uda mi się dziś dalej kopać

synek wczoraj mówi do mnie "mamo jak ty będziesz tak dużo kopać to niedługo trawnika nam zabraknie"
beata_kulesza 08:48, 10 mar 2015

Gosiu uważaj na siebie z plecami nie ma żartów a poza tym robi się ciekawie będę zaglądać miłego dzionka
Malgosik 08:49, 10 mar 2015

beata_kulesza napisał(a)
Gosiu uważaj na siebie z plecami nie ma żartów a poza tym robi się ciekawie będę zaglądać miłego dzionka

Dzięki, nawzajem
horcia 08:53, 10 mar 2015

A co będziesz jeszcze ( jakie drzewa czy krzewy) sadziła obok płotu? Bo ja mam 30 m bieżących do stworzenia ekranu obok ogrodzenia zamiast aronii.Jak myślisz po ile drzew, tuj, iglaków sadzić w szpalerze aby ładnie to wyglądało? Piękne masz te krokusiki, ja też sadziłam ale dopiero łepki wystawiają, na dodatek w sobotę ciekawska córa chcąc poogląda czy już coś wyłazi , potknęła się o kamień i odbiła swój pośladek na moich krokusikach. Ja posadziłam Pik coś tam czy ty masz te same? Piękne
Wieloszka 09:06, 10 mar 2015

Pasują te faliste linie u Ciebie, zwłaszcza, że są od razu takie czyste, jak odcięte nożem
Malgosik 09:18, 10 mar 2015

Wieloszka napisał(a)
Pasują te faliste linie u Ciebie, zwłaszcza, że są od razu takie czyste, jak odcięte nożem

To się cieszę, że tak uważasz.
Jakoś były bliższe mojemu sercu te faliste linie. A może o ten ogród poprostu chodziło? Bo nowoczesne też mi się podobają. Ale nijak mi tu nie pasowały. A przymierzałam się do nich także.
horcia 09:19, 10 mar 2015

A sorki już doczytałam, będzie żywopłot szmaragdowy( to wszystko przez te krokusiki )
Malgosik 09:23, 10 mar 2015

horcia napisał(a)
A co będziesz jeszcze ( jakie drzewa czy krzewy) sadziła obok płotu? Bo ja mam 30 m bieżących do stworzenia ekranu obok ogrodzenia zamiast aronii.Jak myślisz po ile drzew, tuj, iglaków sadzić w szpalerze aby ładnie to wyglądało? Piękne masz te krokusiki, ja też sadziłam ale dopiero łepki wystawiają, na dodatek w sobotę ciekawska córa chcąc poogląda czy już coś wyłazi , potknęła się o kamień i odbiła swój pośladek na moich krokusikach. Ja posadziłam Pik coś tam czy ty masz te same? Piękne

Tak, moje to Pickwick, pewnie te same masz.
A widziałaś zimozielony ogród w wykonaniu Danusi?
Stosuje tam właśnie różne rośliny na żywopłot. Rośnie kilka świerków serbskich, potem tuje. Jest też cis czy choina kanadyjska. Ale musiałabyś mocniej poszperać w tym wątku by znaleźć zdjęcia.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=150