Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 07:43, 21 mar 2015

Mam nadzieję, że mi pomożecie zrobić kulkowisko.
Jak przygotuję glebę, to wykopie moje 4 kuliste tuje, do tego mam jeszcze 7 kulek bukszpanowych, powsadzam do doniczek i będę z nimi jeździć po rabacie.
Przydałby się wtedy komentarz do kulkowych lokalizacji.
lojalna_ 07:44, 21 mar 2015

u mnie minus ale slonko ogrxewa juz rabatki dzisiaj odpoczywam
Dorotka 07:44, 21 mar 2015

Nie jest aż tak źle, wywieść to łatwo powiedzieć. Ulepku nie mam ale mam ciężką glebę, wolę jednak to niz piach. Jak narazie tylko bukszpany z jednej rabaty nie dały rady ale to moja wina wędrowałam z nimi kilkarazy to i padły.
Reszta rośnie ładnie choć żurawki posadzone na jesieni chyba nie przetrwały, dzisiaj im sie przyglądne bo musze je przesadzić.
Malgosik 07:47, 21 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
u mnie minus ale slonko ogrxewa juz rabatki dzisiaj odpoczywam

u nas podobnie
pozdrawiam
Malgosik 07:50, 21 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Nie jest aż tak źle, wywieść to łatwo powiedzieć. Ulepku nie mam ale mam ciężką glebę, wolę jednak to niz piach. Jak narazie tylko bukszpany z jednej rabaty nie dały rady ale to moja wina wędrowałam z nimi kilkarazy to i padły.
Reszta rośnie ładnie choć żurawki posadzone na jesieni chyba nie przetrwały, dzisiaj im sie przyglądne bo musze je przesadzić.

Ja zauważyłam, że bukszpany kopane nie bardzo lubią przesadzanie. A już w środku lata szczególnie. Te przesadzane mi pożółkły i nie puściły nowych przyrostów. Będę je teraz zasilać by się wyrównały z innymi.
Jak tylko zaczną puszczać nowe przyrosty leje po liściach florovitem.
Dorotka 07:51, 21 mar 2015

Malgosik napisał(a)

Ja zauważyłam, że bukszpany kopane nie bardzo lubią przesadzanie. A już w środku lata szczególnie. Te przesadzane mi pożółkły i nie puściły nowych przyrostów. Będę je teraz zasilać by się wyrównały z innymi.
Jak tylko zaczną puszczać nowe przyrosty leje po liściach florovitem.

Dobrze że to napisałaś bo nie wiedziałam kiedy je podlać. Kupiłam w Lidlu taka odrzywkę do bukszpanów. A póki co wczoraj dałam im Miedzianu bo się grzyba boję, w tamtym roku róże miały wię na wszelki wypadek.
Dorotka 07:53, 21 mar 2015

Zrobię dzisiaj fotki mojej żórawki to mi powiecie czy cos z niej będzie jeszcze bo nie bardzo się orientuję. A Ty masz zurawkę??
Malgosik 08:04, 21 mar 2015

Dorotka napisał(a)
Zrobię dzisiaj fotki mojej żórawki to mi powiecie czy cos z niej będzie jeszcze bo nie bardzo się orientuję. A Ty masz zurawkę??

Ma kilka odmian.
Ale specem od żurawek jest tu Luki.
A ma coś zielonego
Agatek 09:23, 21 mar 2015

Hej
Małgosiu ładne te drzewka, tfu tfu na psa urok i koci ogonek
oby miały sporo plonów i pięknie rosły
u mnie posiana trawka w doniczkach wychodzi
nicol21 19:12, 21 mar 2015

To będzie się działo!! Sporo masz kulek do biegania z nimi Na pewno wyjdzie cudnie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies