Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 12:32, 14 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Pięknie wyszlo. I jednak po liniach. Ja nie zdąrzyłam obejrzeć wczoraj filmiku. Zasnęłam nad nim.

nie po liniach
ja nie chcę po liniach, bronię się przed tym
po liniach były prawie równe odległości między kulkami
czasem linia wyjdzie jak mi nie wychodzi to co chcę
nicol21 12:37, 14 kwi 2015

Malgosik napisał(ai z góry
[img
https://lh6.googleusercontent.com/-PRt2jlmHJPI/VSznUVixjFI/AAAAAAAAF6s/VOrf3a15J9M/w820-h615-no/IMG_9018.JPG[/img]

przesunięcia nie są problemem, bo gleba miękka, przekopana
berberysy zostają jak jest

i jest super! jedynie bym jeszcze jakąś kulkę małą dała przed tym dużym drzewkiem [wiśnia?] bo jakoś tak ono stanowi granicę kulkowiska . Taka pycia kulka po lewej stronei drzewa - stojac przodem do drzewa
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Olili 12:49, 14 kwi 2015

nicol21 napisał(a)

i jest super! jedynie bym jeszcze jakąś kulkę małą dała przed tym dużym drzewkiem [wiśnia?] bo jakoś tak ono stanowi granicę kulkowiska . Taka pycia kulka po lewej stronei drzewa - stojac przodem do drzewa

też mi się tak zdaje..tylko chyba chodziło o to by nie grzebać w korzeniach drzewka..
Jak już ostatecznie przyklepiesz posadzone roślinki to wielki szacun za przebrnięcie przez porady ,zmiany ustawień..Tak na prawdę to i tak będzie pięknie i tak, niezależnie od tych paru centymetrów w tę czy w tę..
kasia_w 12:49, 14 kwi 2015

Malgosik napisał(a)

jeszcze bardziej na skraj rabaty?
bo myślałam właśnie, że za bardzo wystaje

no Gosia, ja myślę że nie ma się co czepiać, Ty jesteś na miejscu lepiej to widzisz- rób,ja ci się podoba. Myślę że jak dół się obsadzi to i tak takie niuanse 5 cm w tę czy tamtą znikną Będzie super, bo już jest b.ładnie

Pozazdrościłam ci kulek i kombinuję, co cy u siebie jeszcze podzdziałać. Wpadnij wolnej chwili
Malgosik 12:52, 14 kwi 2015

nicol21 napisał(a)

faktycznie mogłaby tam być, ale się przyjrzę jeszcze, bo nie chcę sadzić grabowi w nogach, a i tak będą tam rośliny okrywowe
mam jeszcze do dokupienia 1 kulką za 2 duże tuje po prawej
Malgosik 12:53, 14 kwi 2015

kasia_w napisał(a)

no Gosia, ja myślę że nie ma się co czepiać, Ty jesteś na miejscu lepiej to widzisz- rób,ja ci się podoba. Myślę że jak dół się obsadzi to i tak takie niuanse 5 cm w tę czy tamtą znikną Będzie super, bo już jest b.ładnie

Pozazdrościłam ci kulek i kombinuję, co cy u siebie jeszcze podzdziałać. Wpadnij wolnej chwili

ok
wpadnę, jak się uporam z pracami ziemnymi
Malgosik 12:55, 14 kwi 2015

Olili napisał(a)

też mi się tak zdaje..tylko chyba chodziło o to by nie grzebać w korzeniach drzewka..
Jak już ostatecznie przyklepiesz posadzone roślinki to wielki szacun za przebrnięcie przez porady ,zmiany ustawień..Tak na prawdę to i tak będzie pięknie i tak, niezależnie od tych paru centymetrów w tę czy w tę..

jak się chce mieć pięknie, to się analizuje co inni piszą
w końcu to ja tych porad potrzebuję, bom to ja muszę coś zdziałać i to szybko
Olili 13:09, 14 kwi 2015

Wiem,wiem
Taka burza mózgów jest bardzo przydatna nawet jeśli potem zrobi się " po swojemu",bo właśnie dzięki tej burzy powstaje to "po swojemu"
polinka 13:27, 14 kwi 2015

Małgosiu masz jakieś złe doświadczenia w grzebaniu, w korzeniach drzewa??
Malgosik 14:03, 14 kwi 2015

polinka napisał(a)
Małgosiu masz jakieś złe doświadczenia w grzebaniu, w korzeniach drzewa??

nieszczególnie
ale jesienią wykopywałam bulwy dalii spod ambrowca i teraz korzenie mi się suwają po powierzchni, chyba je obetnę, bo zakopać trudno, kolejne uszkodzę