Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 17:12, 04 paź 2015

pomidory straszą, ale rzodkiewce mróz niestraszny
Malgosik 17:15, 04 paź 2015

hortensje odczuły przymrozek i zmieniły kolor
mają jeszcze nierozwinięte pąki
pomiędzy nimi będą kremowe tulipany Creme Upstar

w tych zielonych wrzoścach, których nie widać, są już cebulki białych krokusów

miskanty przesadzane głębiej straciły nieco na kolorze
pąki zawilców ścięte i wiszą
Malgosik 17:17, 04 paź 2015

jeszcze raz bażyna
nawet bez pomarańczowego przebarwienia jest piękna, ozdobna
Malgosik 17:18, 04 paź 2015

na trawnik i brak kancików nie patrzeć
użyć wyobraźni że jest piękny, zielony
bozga 17:20, 04 paź 2015

Fajnie się to czytało i oglądało- jak nic dziennik prac ogrodowych Pozdrawiam serdecznie i życzę dalej takiej wytrwałości zwłaszcza przy sadzeniu cebulek
Malgosik 17:22, 04 paź 2015

bozga napisał(a)
Fajnie się to czytało i oglądało- jak nic dziennik prac ogrodowych Pozdrawiam serdecznie i życzę dalej takiej wytrwałości zwłaszcza przy sadzeniu cebulek

właśnie miałam napisać, że to będzie bardziej relacja z prac ogrodowych niż fotograficzna z pięknego ogrodu
ren133 17:25, 04 paź 2015

Jak patrzę na Twoje bergenie to coraz bardziej sie do nich przekonuję Jaka to odmiana? Stipę masz śliczną i tez sobie w przyszłym roku wysieję i posadzę na rabacie brzozowej I ... zazdroszczę Ci, że masz już posadzonych trochę cebulowych ... ja zwlekam z tym ... może dlatego, że nigdy wczesniej tego nie robilam i odsuwam to w czasie
Pozdrawiam
Malgosik 17:29, 04 paź 2015

ren133 napisał(a)
Jak patrzę na Twoje bergenie to coraz bardziej sie do nich przekonuję Jaka to odmiana? Stipę masz śliczną i tez sobie w przyszłym roku wysieję i posadzę na rabacie brzozowej I ... zazdroszczę Ci, że masz już posadzonych trochę cebulowych ... ja zwlekam z tym ... może dlatego, że nigdy wczesniej tego nie robilam i odsuwam to w czasie
Pozdrawiam

Mam bergenię od mamy, więc nie mam pojęcia co to za odmiana. Narobiłam sobie sadzonek. Mogę się podzielić starymi egzemplarzami tej rośliny, z której wiosną można pobrać sporo sadzonek i latem mieć już swoje, ale jak Cię znam, pójdziesz do sklepu i kupisz gotowe tyle ile potrzebujesz Rządek bergenii, które pokazałam, to moje sadzonki pobrane wiosną, ukorzenione, posadzone i jeszcze się zdążyły rozrosnąć.
MirellaB 17:35, 04 paź 2015

Ale trafiłam na dużą porcję zdjęć - bardzo mnie to cieszy

Podoba mi się zestawienie hortensji z brązową trawą i wrzoścami. Mam podobne ustawienie, tylko jedną sztukę tej trawy posadzonej na próbę. Dokupię i posadzę tak jak u Ciebie

Widzę, że już porządki jesienne zaczęłaś robić I oczywiście sadzenie cebulowych

Miskanty, które podobają się Twojemu eM-owi, mojemu również się podobają, więc koniecznie je kupię w przyszłym roku
Malgosik 17:50, 04 paź 2015

MirellaB napisał(a)
Ale trafiłam na dużą porcję zdjęć - bardzo mnie to cieszy

Podoba mi się zestawienie hortensji z brązową trawą i wrzoścami. Mam podobne ustawienie, tylko jedną sztukę tej trawy posadzonej na próbę. Dokupię i posadzę tak jak u Ciebie

Widzę, że już porządki jesienne zaczęłaś robić I oczywiście sadzenie cebulowych

Miskanty, które podobają się Twojemu eM-owi, mojemu również się podobają, więc koniecznie je kupię w przyszłym roku

Witaj

Ja już od sierpnia się szykuję do zimy, bo potem nie zdążam
Przy hortensjach mam turzycę Buchanani i narazie nie jest okazała, jakby podmarzła zimą. Ma u mnie szansę do wiosny, jak nie ruszy ładnie, to się z nią pożegnam. A może tylko z tymi egzemplarzami się pożegnam? Zobaczę