Queeny z jasnym różem podobały mi się, ale mijają się z okresem kwitnienia. W bukiecie z kremowymi jakoś mi dziwnie wyglądały. Kontrast będzie chyba dobry.
niestety czosnki szybko wychodzą ze sklepu
ja kupiłam 3 paczki czosnków w Aldi, była nowa dostawa
pakowane po 2 sztuki za 7 zł
podobne do Gladiatorów, ale zapomniałam nazwy
i tak nie wiem gdzie je posadzę
Dzięki
Wczoraj przerzucałam kompost i muszę w sobotę dokończyć. Ścięło dalie, więc trzeba wykopać. Sadzenie cebul mnie czeka, więc chyba nie zdążę ze zdjęciami.
Nie ma jeszcze ładnych jesiennych przebarwień, a hortki od mrozu zbrązowiały. Jak dołożę do tego brak trawnika, to już nie ma co pokazywać na zdjęciach
Ale nie zarzekam się, że nic nie sfocę, bo jak człowieka najdzie ochota....
Skąd ja to znam, dalie i pacioreczniki mi też ścięło, wiec muszę wykopać Do tego w warzywach masakra po mrozach.
Listki jeszcze nie kolorowe, a hortki czarne
Cebulki też muszę wsadzać, ehhh... doba jest za krótka.
Małgosiu trzymam kciuki, żebyś ze wszystkim zdążyła. No i czekam jednak na jakieś fotki, bo Twoje zawsze przepiękne
Ja dziś sadzę cebule.
Piękne słońce świeci.
Wyciągnełam mnoje zapasy cebulowe z garażu i już widzę, że nie zdążę wszystkiego posadzić.... (później pokażę)
Postanowiłam, że Queeny idą za żywopłocik trzmielinowy - dużego kontrastu niestety nie będzie, bo trzmieliny narazie są niziutkie, a tulipany będą wysokie
oraz na kulkowisko w obrębie żurawek Lime Marmalade
sadzę w koszyczkach, bo spodziewam się grzebania tam za rok w ziemi.
Posadziłam białe krokusy w różowych wrzoścach.
Nie wiem gdzie można spotkać pakiety fioletowych....
Mi szkoda pomidorów, bo wisi teraz pełno zielonych na czarnych pędach.
Cebule już wytargałam, ale rozpiszę sobie plan i na każdy dzień tygodnia zaplanuję jedną odmianę do posadzenia.