Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Powitania » Witam z Małopolski

Witam z Małopolski

Niezapominajka 15:28, 17 cze 2014

Witam wszystkich forumowiczów,
Forum Ogrodowisko podczytuje już od dłuższego czasu. Nie wypada więc pozostać dłużej anonimowym dlatego chciałam się przedstawić.

Mam 28lat i jestem mamą dwójki maluszkow. Na forum sprowadziła mnie chęć odbudowania naszego ogrodu, który w zeszłym roku został dosłownie zmasakrowany przez maszyny budowlane. Maliny, borówki, winogrona a przedewszystkim trawnik przestały istnieć. Jedynie uratowała się moja Magnolia...
Stoi sobie teraz sierota i czeka na towarzystwo.

DOM na szczęscie stanął w zeszłym roku i teraz myślę i kombinuję jakby ogród urzązić. Na razie podczytuję bo przy dwójce maluchów i pracy na pełny etat czasu do pracy w ogrodzie nie mam za wiele. Chciałabym uszczęśliwić wsystkich czyli znaleźć miejsce dla kwiatów i krzewów ale planuje też zasadzic od nowa maliny, jezyny i borówki amerykańskie zeby dzieci miały co podjadać.

Do tej pory udało mi się jedynie wskrzesić trawnik. Areacja to bardzo dobra sprawa (oczywiśćie tutaj na forumo tym się dowiedziałam). Posadziłam surfinie w donicach i ustawiłam je na kamiennym murze oporowym.

Glebę mamy w moim odczuciu trudną. Jak to w górach bywa twarda i kamienista. DO tego wietrznie u nas a jak wiatru nie ma to słońce przypieka.

Podczytuję zatem dalej i liczę na inspirację
Pozdrawiam
Gardenarium 22:13, 17 cze 2014

Witam jako pierwsza i koniecznie pokazuj swoje sukcesy, a porażkami też nie ma się co wstydzić, bo każdy je ma na koncie

Instagram Ogrodowiska
boguslaw_r_ 14:07, 18 cze 2014

Witam jako 2.
AlicyaLK 14:28, 18 cze 2014

Ja także witam jako sąsiadka U mnie po generalnych remontach także wszystko poniszczone i zakładam ogród na nowo
Pokazuj co jest, a coś na pewno się wymyśli
Niezapominajka 16:49, 18 cze 2014

dziękuję za miłe przyjęcie,
Pani Danusiu uwielbam Pani pracę!

do dyspozycji mam niewiele zieleni, ale zrobię zdjęcia, narysuję plan i pochwalę się pomysłem
Niezapominajka 16:49, 18 cze 2014

ups, dubel
LadyRose 14:57, 08 lip 2014

Również witam z Małopolski
będę śledzić i czekam na jakieś zdjęcia
pozdrawuam.
aguleczka 20:54, 08 lip 2014

witam koleżankę z Małopolski ja też zakasałam rękawy po mega demolce z każdym dniem jest coraz ładniej i to motywuje chyba najbardziej do prac w ogródku czekam na relację zdjęciowe które uwielbiam oglądac na tym forum
Zuzula 14:48, 09 lip 2014

Znalazłam

Zakładasz wątek?
aguleczka 08:11, 10 lip 2014

Jesli o mnie chodzi już założyłam w stopce link