Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 21:30, 18 kwi 2020

anabuko1 napisał(a)

Piękne tulipanki
U mnie niestety z roku na rok kwitnie coraz mniej

Lepiej szafirki sadzić niż tulipany
ryska 21:34, 18 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Dziekuje ci za odpowiedz. U mnie stipy nie chca sie cos trzymac. Pomimo piasku, zwirku i maczki. No nie wiem, co im nie pasuje. Tzn. wiele przezimowalo ale nie sa cale zielone, sporo jednak suchego maja.A kilka chyba jednak wymienie.

U mnie na około 100 sadzonek też kilka ma dużo suchego. I próbowałam odgadnąć dlaczego i nie mogłam, bo tuż obok 3 bujne kępy rosną. Niby te same warunki. Tyle, że w takim skupisku nie widać tych gorszych.
ryska 21:46, 18 kwi 2020

mirkaka napisał(a)
Pokaż z większej perspektywy poletko ze stipą, świetna też ta ścieżka z większych kamieni, bardzo mi się podoba
Ja mam taki plac wykostkowany który mnie przytłacza i myślę żeby tam nasiać trochę stipy w kępkach, może nie będzie tyle powierzchni kamiennej. Póki co chcę tam postawić donice z rozchodnikami, żeby kontrolować populację opuchlaków
Tulipany Angelique też miałam i chyba też już nie będą kwitnąć, mimo że je wykopywałam.
Jakieś maleńkie szachownice i u mnie się znalazły, ale nie wiem jakie to?
I co to za serduszka fioletowa?? Takiej jeszcze nie widziałam, to z tych wielkich?
ja mam tylko białe i czerwone

Jutro zrobię jakieś zdjęcia
Dobre masz pomysły, choć nie przypominam sobie, żeby Twój placyk wyglądał na przytłaczający. Czy tam w okolicy nie rosną mega rododendrony?
Moja serduszka jest czerwona nie fioletowa, namieszałam w kolorach
Kalfasy z warzywami w tym roku też u Ciebie będą?
Jutro posadzę groszki pachnące do nowej skrzyni z odpadów.
Będzie pachnąco i kolorowo
ryska 18:43, 19 kwi 2020

Z większej perspektywy to mogłam jedynie wejść na stół
U mnie jest potwornie ciasno, tuż obok stipowiska stoją dwa auta w tym bus, ciężko o szerokie kadry.
Albo pan pies się pakuje

Z najdalszego kąta jak to możliwe.

I ze stołu (zlazłam, żyję, nic mi nie jest )
AgnieszkaW 18:48, 19 kwi 2020

Hmm, szachownice śliczne są, posadziłam w zeszłym roku jesienią ok. 50 cebulek (niestety chyba je przesuszyłam), nie wyszła ani jedna... dobrze, że u Ciebie mogę oglądać. Poletko stipowe imponujące
ryska 19:24, 19 kwi 2020

AgnieszkaW napisał(a)
Hmm, szachownice śliczne są, posadziłam w zeszłym roku jesienią ok. 50 cebulek (niestety chyba je przesuszyłam), nie wyszła ani jedna... dobrze, że u Ciebie mogę oglądać. Poletko stipowe imponujące

Mnie te szachownice zachwycają.
Fotki z dzisiejszego dnia dla Ciebie
AgnieszkaW 19:26, 19 kwi 2020

Dziękuję
ryska 20:04, 19 kwi 2020

AgnieszkaW napisał(a)
Dziękuję

Buziaki
ryska 20:08, 19 kwi 2020

Zaczynają kwitnąć kukliki. Porównałam z fotkami z zeszłego roku i są mizerne, dlatego podlałam je znowu.
Susza jest okrutna.

Kwitnie też serduszka.

paniprzyroda 20:09, 19 kwi 2020

Śliczne stipowisko, zachwycam się
Zapomniałam o swojej stipie i dopiero dziś ją przycięłam, na dodatek z trzech sztuk dwie przesadziłam, ciekawe, czy przeżyje?
Moje drugie podejście do szachownicy udane, chociaż mogłoby więcej sztuk kwitnąć na ilość posadzonych cebulek. Śliczne bordowa krateczka Notabene miała być biała, bo bordowej brakło, nawet się ucieszyłam, a tu psikus