Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Nikita 21:21, 20 wrz 2015

Occie! Ale u ciebie kwitnąco!!!!! Ślicznie Reniu.
anabuko1 21:27, 20 wrz 2015

O jakie cudne datury!
I heliotrop, piękny.W tym roku jakoś go nie mam, ani go nie posiała, ani nie kupiłam.
To tylko zostało mi podziwiać go u ciebie
jona 23:47, 20 wrz 2015

ryska napisał(a)

Oby tylko te fioleciki przezimowały jak datury- nie musiałabym się bawić z nasionkami
Inne fioletki

Będę trzymać kciuki, żeby przezimowały . Ja generalnie będę wysiewać. Chociaż może z doniczkę zostawię na przezimowanie
AnnaCh 08:06, 21 wrz 2015

Reniu śliczna datura
Pozdrawiam w nowym tygodniu.
ryska 11:44, 21 wrz 2015

Nikita, Aniu, Asiu, Aniu wszystkiego dobrego na nowy tydzień i oby mrozy za szybko się nie pojawiły. Dziś jakoś tak zimno, mój organizm już na dopingu z herbatki imbirowo-cynamonowej Pozdrawiam i macham z kosmosem

jona 20:59, 21 wrz 2015

Zrób jeszcze zdjęcia kosmosów i wstaw. One tak ładnie się prezentują na fotkach
monteverde 21:49, 21 wrz 2015

Reniu ale masz pięknie i kolorowo muszę na spokojnie przejrzeć Twój wątek w wolnej chwiliczy w tej glinianej beczce masz białą bakopę i ile sztuk tam wsadziłaś? no i masz piękna daturę, czym ja tak rozpieszczasz, mojej cały czas coś ogryza liście aha i na różance masz piękna parkową różę jak się nazywa pozdrówka

ryska 21:50, 21 wrz 2015

jona napisał(a)
Zrób jeszcze zdjęcia kosmosów i wstaw. One tak ładnie się prezentują na fotkach

Anemicznie już u mnie wyglądają ale to fakt na fotkach ładnie się prezentują jutro się przyłożę do nich
ryska 22:07, 21 wrz 2015

monteverde napisał(a)
Reniu ale masz pięknie i kolorowo muszę na spokojnie przejrzeć Twój wątek w wolnej chwiliczy w tej glinianej beczce masz białą bakopę i ile sztuk tam wsadziłaś? no i masz piękna daturę, czym ja tak rozpieszczasz, mojej cały czas coś ogryza liście aha i na różance masz piękna parkową różę jak się nazywa pozdrówka

Aniu, widzę że odwiedziłaś pierwszą stronę mojego wątku. Z glinianej beczki wylewała się biała lobelia jednoroczna. Pewnie z 20 sadzonek.
A ta róża o którą pytasz to ta nad którą dumałyśmy razem czy to parole czy nie parole ona ma olbrzymie kwiaty, pachnie obłędnie i w zależności od tego czy ją obetnę do zera wiosną czy zostawię wyżej to zachowuje się inaczej. W tamtym roku właśnie jej nie obcinałam i całe lato była taka piękna ( ona już dużo lat ma ) a w tym obcięłam przed 20 marca i kwitnie pojedyńczymi kwiatami. W czerwcu były wielgachne ale sierpień, wrzesień są średniej wielkości. I co myślisz to jednak nie parole?
Datury takie bycze mam dwie i silnego Męża.
Milka 15:29, 22 wrz 2015

ryska napisał(a)
Ku pamięci.
Wsadziłam dziś:
50 szt. zawilców Mount Everest
50 szt. Szachownic kostkowatych
5 szt. Płomyków wiechowatych białych
20 szt. Tulipanów queen of night
Mam jeszcze trochę tulipanów do posadzenia ale to dopiero w październiku jak zasadzę róże nowo zamówione i zrobię kolejny płotek.

Ojej ale dużo! ja raptem 10 zawilców wsadzę, chyba sie rozrosną

'Piękne ujęcia fioletów