Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 22:01, 11 paź 2015

Małgosiuja też nie wiedziałam, że tak pięknie się nazywa ale Basia zawsze w pogotowiu z ciekawostkami. Również całuję
Jana witaj u mnie. Ciesze się że podobają Ci się moje zdjęcia. Zapraszam częściej i oczywiście do Ciebie też zawitam
Sylwia dziękuję O ziołach na spirycie poczytałam i wiem już czemu nie zdrowieję. Wykluczyłam procenty i efektów nie ma A tak na poważnie to od jutra stosuję Twoje metody oprócz lampy, bo nie mam. Ale kupię, bo podobno dobra i na stawy, dwa w jednym buziaki
Basieńko dziękuję, to może wiosną pomyślimy buziaczki dla Ciebie
Agniesiu fajnie, że zajrzałaś, bo coś mało Cię ostatnio na forum a szkoda, bo wiecznie mam niedosyt Twojego ogrodu i myślę, że coś tam ukrywasz cudownego przed nami

Trochę zdjęć okolic lasu dla miłych gości zaglądających piszących i nie piszących. Pozdrawiam

dzieło bobrów...
Ivvvona 22:06, 11 paź 2015

Hej, Renatko, witam po długiej nieobecności. Obejrzałam ostatnie zdjęcia, śliczne są ale to już wiesz. Metamorfoza kącika wypoczynkowego wyszła super. Mam nadzieję że kiedyś wypijemy tam wspólnie kawkę
eda 22:11, 11 paź 2015

ryska napisał(a)

Nie no wiadomo, piaskownica najważniejsza i uśmiech dziecka
Coś niecoś jeszcze kwitnie ale wiadomo że datury najpiękniej. A kwiatuszek powitalny to jak się zowie, bo jakoś nie kojarzę?
Dziękuję i pozdrawiam

Eukomis Renatko muszę wykopyrtnąć go z ziemi bo cebulowy ale jeszcze się ociągam dziś siekło trochę słabszych roślin zaczyna się no cóż idzie zima i nikt tego nie zmieni choć mówią ze jeszcze ma być ciepło ...widziałam bukiecik ostatków piękne kolorki i bobry pracowite tak naniszczyły szkoda drzew żeby tylko nie zatamowały za bardzo Macham serdecznie
ryska 22:11, 11 paź 2015

Ivvvona napisał(a)
Hej, Renatko, witam po długiej nieobecności. Obejrzałam ostatnie zdjęcia, śliczne są ale to już wiesz. Metamorfoza kącika wypoczynkowego wyszła super. Mam nadzieję że kiedyś wypijemy tam wspólnie kawkę

Niech się tylko ociepli to może jeszcze w październiku?
Fajnie, że znalazłaś czas na forum
ryska 22:19, 11 paź 2015

eda napisał(a)

Eukomis Renatko muszę wykopyrtnąć go z ziemi bo cebulowy ale jeszcze się ociągam dziś siekło trochę słabszych roślin zaczyna się no cóż idzie zima i nikt tego nie zmieni choć mówią ze jeszcze ma być ciepło ...widziałam bukiecik ostatków piękne kolorki i bobry pracowite tak naniszczyły szkoda drzew żeby tylko nie zatamowały za bardzo Macham serdecznie

Piękny i akurat w moim typie- do piwnicy na zimę
Bobry tak pracowite, ze rolnicy mają ich serdecznie dość. Łąki i lasy przy łąkach zniszczone ale dla obserwujących widowisko bardzo ciekawe. Odmachuję
ryska 22:32, 12 paź 2015

Bawiłam się w piątek w kopciuszka oddzielając plewy od ziarna. (rukola)

Mam teraz swoje nasiona i wiem, że dobrze kiełkują, bo mi wzeszły z tydzień temu te które już wcześniej wysiałam.
Ogólnie to rukola dała mi dużo radości, bo nie musiałam kupować całe lato sałaty, potem zostawiłam trzy roślinki na nasiona. Mnóstwo owadów przylatywało i pięknie też wyglądała.

Teraz zebrałam plony w postaci nasion na następny rok a przy okazji ktoś podrzucił mi swoje dzieci i nie wiem czy to szkodnik czy też pożyteczny stwór. Jak myślicie?

rozark 09:08, 13 paź 2015

aaa a ja nasion jeszcze nie zebrałam i ziół!
Rumianka 09:31, 13 paź 2015

ryska napisał(a)

To zdjęcie poprostu bomba, jak zresztą cały ogród. Przyszłam się przywitać i zapraszam do siebie.
ryska 12:25, 13 paź 2015

Rumianka napisał(a)

To zdjęcie poprostu bomba, jak zresztą cały ogród. Przyszłam się przywitać i zapraszam do siebie.

Ale numer,właśnie od rana spędzam czas w Twoim ogrodzie. Jestem na 21 stronie i pewnie byłabym już przy końcu gdybym rodzinie nie odczytywała zdań które piszesz po kaszubsku Taki sentyment do Twoich stron
Pozdrawiam i idę dalej czytać
ryska 16:30, 13 paź 2015

rozark napisał(a)
aaa a ja nasion jeszcze nie zebrałam i ziół!

Ma być jeszcze ciepło, nadrobimy pozdrowionka