Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Jana 17:43, 15 paź 2015

ryska napisał(a)

To zależy co się chce przekazać. Jak krajobrazy albo wycinki rabat to nie ma problemu ale ja jak nie mam za wiele do pokazania to chociaż niech zdjęcia będą przyzwoite pozdrowionka
chyba się przerzucę na aparat, ale tabletem niestety szybciej i wygodniej
Agania 19:42, 15 paź 2015

ryska napisał(a)

Dziękuję Agatko za wizytę
Nie martw się, zobaczymy wiosną co z tego spłynięcia nasion wykiełkuje Czasem są niespodzianki. Ja tak robię z pietruszką. Zawsze zostawiam na kwiaty, potem nasiona. Po pierwsze pięknie wyglądają, są pożytkiem dla owadów a potem wysiewają się gdzie chcą a ja do nich dostosowuję inne nasadzenia Efekt zmienności mam zapewniony

Też zaczynam się bawić w takie kompozycje, matka natura pozytywnie też zaskauje....fotki pierwsza klasa, ale to nie pietruszka, koperek, albo aminek?

Renia odebrałam giganta.....wielce jestem zaskoczona, napisz mi jak mam postępować z tym kłączem szkarłatki, nigdy wcześniej takiego dziwadła nie widziałam...dziękuję...za nasionka rukoli również...zdrowa już?
buziaki
P.s. wyczochraj Teodora ode mnie
ryska 19:55, 15 paź 2015

Agania napisał(a)

Też zaczynam się bawić w takie kompozycje, matka natura pozytywnie też zaskauje....fotki pierwsza klasa, ale to nie pietruszka, koperek, albo aminek?

Renia odebrałam giganta.....wielce jestem zaskoczona, napisz mi jak mam postępować z tym kłączem szkarłatki, nigdy wcześniej takiego dziwadła nie widziałam...dziękuję...za nasionka rukoli również...zdrowa już?
buziaki
P.s. wyczochraj Teodora ode mnie

Na zdjęciach jest pietruszka
Szkarłatkę zakop i...to wszystko U mnie rosła na ciężkiej gliniastej glebie raczej w słońcu ale w Pęchcinie rosła w głębokim cieniu. Zobaczysz zresztą sama, bo jak brakuje jej wody to liście więdną.
Niech zdrowo rosną
Psina pozdrowiona, on ma takie piękne oczyska

yolka 20:39, 15 paź 2015

A u mnie kosmosy i róże pomarzły, werbena się trzyma
Piesiu ma śliczny wilgotny nos
lojalna_ 20:43, 15 paź 2015

Zakochalam sie w piesy ()
ryska 20:49, 15 paź 2015

yolka napisał(a)
A u mnie kosmosy i róże pomarzły, werbena się trzyma
Piesiu ma śliczny wilgotny nos

Ano mokry, bo zanurza co chwilę łeb w oczku albo strumyku
Werbena jednak wytrzymała jest. Dobrze, bo nie przeniosłam jeszcze do piwnicy a chcę poeksperymentować i trochę w gruncie zostawić a trochę schować
ryska 20:50, 15 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Zakochalam sie w piesy ()

Milka 21:04, 15 paź 2015

Szkarlatnka jest niesamowicie ekspansywna, pozwalam 1 rosnac, scinam kwiatostan, jak dojrzewa, a i tak co krok wyrywam.
ryska 21:42, 15 paź 2015

Milka napisał(a)
Szkarlatnka jest niesamowicie ekspansywna, pozwalam 1 rosnac, scinam kwiatostan, jak dojrzewa, a i tak co krok wyrywam.

U mnie zaś stworzyła dużą zwartą kępę, nie zasiała mi się ani jedna sadzonka, ale ja też nie mam nieużytków, każdy centymetr ogródka corocznie jest przekopywany
Katkak 22:27, 15 paź 2015

Reniu, ale fajny psiak . Chyba jeszcze młodziutki, prawda?