Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Anda 17:28, 19 paź 2015

Piękna ta pietruszka. Będzie teraz u mnie pod obserwacją. A nawozisz ją?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 17:33, 19 paź 2015

Anda napisał(a)
Piękna ta pietruszka. Będzie teraz u mnie pod obserwacją. A nawozisz ją?

Z racji na bliski kontakt pomidorów mogło jej się trafić jakiejś gnojówki z pokrzyw albo mniszka
Anda 17:36, 19 paź 2015

Dzięki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
bleebla 17:37, 19 paź 2015

Macham popodziwiałam sobie kwitnącą piertuszkę, i rukolę zastanawiają się czy chodziłaś na jakiś kurs fotograficzny

Zostawiam inspirację dla Twoich pnączy w donicy
https://www.pinterest.com/pin/550142910707009819/

Macham 2 raz
sylwia_slomc... 17:48, 19 paź 2015

Aniaaa napisał(a)
Śliczną macie psinkę

U nas popaduje trzeci dzień,to dobrze bo wszystko podleje a było niesamowicie sucho.Ogródek po przymrozkach nie wygląda za ciekawie,liście zmroziło,wcześniej spadają.Ale cieszę się,że jest jesień,odsapniemy troszkę od prac ogrodowych,trochę się zwolni...

Reniu miłego popołudnia niedzielnego

Dobrze widzę dyńki wydziergane na drutach???
ryska 18:05, 19 paź 2015

bleebla napisał(a)
Macham popodziwiałam sobie kwitnącą piertuszkę, i rukolę zastanawiają się czy chodziłaś na jakiś kurs fotograficzny

Zostawiam inspirację dla Twoich pnączy w donicy
https://www.pinterest.com/pin/550142910707009819/

Macham 2 raz

Aguś, dzięki, dałaś mi teraz do myślenia, bo chciałam aby mi bluszcze i powojniki zarosły całą ścianę ale te sopelki z pinta są rewelacyjne.
Nie chodziłam na kurs fotograficzny Odmachuję
AgataBC 18:09, 19 paź 2015

Dzięki będę siać.
ryska 18:13, 19 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dobrze widzę dyńki wydziergane na drutach???

Ze starego swetra o ile dobrze pamiętam, może Ania się odezwie i potwierdzi
Super są, nie?
ryska 18:30, 19 paź 2015

Napia napisał(a)
Pięknie w różach i fioletach. Też lubię te kolory. Pietruszka wysiewa się u mnie podobnie, ale rukola niespecjalnie się udaje. Szybko wybija w pędy kwiatowe. Przerzuciłam się na sałatę rzymską bardzo smaczna, chociaż niestety nie ma orzechowego posmaku jak rukola

Ciebie jeszcze słoneczko pominęłam przez moją wątpliwą przygodę okularową.
Rukolę wysiewam co trzy, cztery tygodnie i ciągle mam świeżą. Tylko 3 roślinkom pozwoliłam zakwitnąć aby mieć nasionka. Z rzymską też bym się zaprzyjaźniła, muszę kupić wiosną Róż, fiolet,nuta bieli to to co podoba mi się najbardziej. W warzywniaku zaś daje czadu pomarańcz nagietka i fasolki ozdobnej i to mi pasuje Pozdrowionka
jona 20:03, 19 paź 2015

ryska napisał(a)

Z racji na bliski kontakt pomidorów mogło jej się trafić jakiejś gnojówki z pokrzyw albo mniszka

Gdzieś czytałam, że pomidory i pietruszka lubią swoje towarzystwo
Potwierdzam, że roślina dobrze zimuje. Na zimę zostawiam kilka korzeni, żeby jak najdłużej mieć natkę. Ubiegła zima była tak ciepła, że listki były cały czas