Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 23:18, 19 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Renia, czyli jesienią muszę ze 100 cebulek posadzić

Ot, taka insektowa paczka
tulucy 21:09, 21 lut 2016

Dobry wieczór

Piękne zdjęcia podziwiałam
Od razu zapytam, skąd bierzecie nasiona kosmosu czekoladowego? Trochę szukałam, ale bez efektów
tulucy 21:13, 21 lut 2016

Moją paczkę 5 kg tulipanów zeżarła ubiegłej wiosny nornica - pozwoliła im wyjść na 10 cm z ziemi i koniec, z poletka ponad metrowego został mi jeden - chyba tylko po to, żebym płakała z żalu, bo kolor był piękny, różowołososiowy - jedna jedyna sztuka zakwitła - w tym roku wsadziłam zołzie czosnki, niech próbuje, jak taka bystra
ryska 21:33, 21 lut 2016

tulucy napisał(a)
Dobry wieczór

Piękne zdjęcia podziwiałam
Od razu zapytam, skąd bierzecie nasiona kosmosu czekoladowego? Trochę szukałam, ale bez efektów

Hej, witaj u mnie mój kosmos to ten zwyczajny, choć kolorem nieco ten czekoladowy może przypominać.
Z tego co się orientuję to można kupić bulwy albo gotowego czekoladowego, potem zebrać nasiona i spróbować samemu wysiać. Nornicy nie zazdroszczę, też u mnie były plus krety ale pies je przegonił. Ale żeby tyle zeżarła, masakra.
an_tre 22:12, 21 lut 2016

ryska napisał(a)
Sylwia, Jola 100 cebulek narcyzów tam było posadzonych, teraz podglądam i wszystkie mi się jeszcze nie odliczyły a liczyłam na cudowne rozmnożenie
Dla Was
poczekaj cierpliwie, jak zakwitną miło cię zaskoczą
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
22:41, 21 lut 2016
Te narcyzki to miniatury Bridal Crown? Robi wrażenie taka polanka
W tamtym roku u mnie szalały nornice,całe tabuny zleciały się z okolicy.Czego to ja nie próbowałam,jakie eksperymenty.Uspokoiło się jak do sąsiadki zawitał kotek przybłęda,znosił jej pod drzwi..właśnie nornice..chyba moje nornice

O nasiona werbeny uśmiechnę się na drugi rok jak z mojej nic nie będzie.Też jestem ciekawa co będzie z kosmosem,czy uda się.Jak nie wzejdzie trudno.Czyli z nasion czekoladowy by się nie udawał,zobaczymy.

Dobrej nocy Reniu
ryska 22:46, 21 lut 2016

an_tre napisał(a)
poczekaj cierpliwie, jak zakwitną miło cię zaskoczą

Cierpliwość to moje czwarte imię
ryska 22:54, 21 lut 2016

Aniaaa napisał(a)
Te narcyzki to miniatury Bridal Crown? Robi wrażenie taka polanka
W tamtym roku u mnie szalały nornice,całe tabuny zleciały się z okolicy.Czego to ja nie próbowałam,jakie eksperymenty.Uspokoiło się jak do sąsiadki zawitał kotek przybłęda,znosił jej pod drzwi..właśnie nornice..chyba moje nornice

O nasiona werbeny uśmiechnę się na drugi rok jak z mojej nic nie będzie.Też jestem ciekawa co będzie z kosmosem,czy uda się.Jak nie wzejdzie trudno.Czyli z nasion czekoladowy by się nie udawał,zobaczymy.

Dobrej nocy Reniu

Hej Aneczko, chyba inaczej się zwały raczej jednoczłonowo.
Czekamy w takim razie na pomyślne wschody, również miłej nocki
Nikita 14:42, 22 lut 2016

ryska napisał(a)

Reniu, jakie cudne te narcyzy...Pamiętasz nazwę tej odmiany? Ja też podobne mam tylko, że w kolorze żółtym. W tamtym roku pierwszy raz zakwitły, ale oczu moich nie nacieszyłam ich widokiem ponieważ za nim pięknie rozkwitły moja babcia (babulinka 93 lata)wszyściutkie co do jednego zerwała i dała w prezencie sąsiadce. I tyle widziałam moje śliczne narcyzy....
ryska 15:45, 22 lut 2016

Nikita napisał(a)

Reniu, jakie cudne te narcyzy...Pamiętasz nazwę tej odmiany? Ja też podobne mam tylko, że w kolorze żółtym. W tamtym roku pierwszy raz zakwitły, ale oczu moich nie nacieszyłam ich widokiem ponieważ za nim pięknie rozkwitły moja babcia (babulinka 93 lata)wszyściutkie co do jednego zerwała i dała w prezencie sąsiadce. I tyle widziałam moje śliczne narcyzy....

Ach ta Twoja Babcia, uwielbiam ją, już ją sobie wyobraziłam paradującą w Twoich spodniach i z wielkim naręczem narcyzów
Myślę, że to są jednak te, które wskazała Ania tzn. Bridal Crown