Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

AnnaCh 23:21, 26 lut 2016

Renia, a moja jeszcze nic Możliwe, że mnie nie lubi... We wtorek będzie dwa tygodnie od siewu.
ryska 23:23, 26 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Renia, a moja jeszcze nic Możliwe, że mnie nie lubi... We wtorek będzie dwa tygodnie od siewu.

Specjalnie wysiałam aby sprawdzić czy plenne nasiona Wam wysłałam
Przykrywałaś woreczkiem?
AnnaCh 23:31, 26 lut 2016

ryska napisał(a)
Specjalnie wysiałam aby sprawdzić czy plenne nasiona Wam wysłałam
Przykrywałaś woreczkiem?
Niom. I zraszam delikatnie i na południowym parapecie stoi... Chyba za bardzo się staram
Napia 23:36, 26 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Niom. I zraszam delikatnie i na południowym parapecie stoi... Chyba za bardzo się staram

Nie przejmuj się, werbena czasami długo wschodzi. U mnie na parapecie miała za zimno i gdy po miesiącu nic (!) nie wyszło, wystawiłam ją na zewnątrz. Podlewałam przy okazji tak jak pozostałe doniczki. Ruszyła późno i wcale na początku nie wyglądała dobrze. Gdyby jednak nie wystartowała, przypomnij się późną wiosną. W ubiegłym roku miałam dużo siewek, więc liczę, że w tym będzie podobnie, i wtedy Ci podeślę.
ryska 23:37, 26 lut 2016

AnnaCh napisał(a)

Czytałaś moje doświadczenia? 4 możliwości zrobiłam w tym roku a tylko w 1 są efekty.
1. nasiona jesienne, przemrożone w lodówce plus woreczek foliowy- sukces
2. nasiona jesienne, przemrożone bez woreczka- brak wschodów
3. nasiona pozimowe plus woreczek- 1 sztuka
4. nasiona pozimowe bez woreczka- brak wschodów
W tamtym roku wzeszły szybko i dużo ale jeszcze rok wcześniej z nasion Danusi wzeszły późno i tylko 7 sztuk. Ziemię wywaliłam na ogródek i z nich wyrosły kolejne, bodajże w sierpniu
AnnaCh 23:42, 26 lut 2016

Dobra czekam Wychodzi na to, że z mojej musi coś być Jeszcze sporo mi Reniu nasionek zostało rozsypię po ogrodzie dodatkowo.
Agnieszko, dzięki
jona 10:21, 27 lut 2016

ryska napisał(a)

Czytałaś moje doświadczenia? 4 możliwości zrobiłam w tym roku a tylko w 1 są efekty.
1. nasiona jesienne, przemrożone w lodówce plus woreczek foliowy- sukces
2. nasiona jesienne, przemrożone bez woreczka- brak wschodów
3. nasiona pozimowe plus woreczek- 1 sztuka
4. nasiona pozimowe bez woreczka- brak wschodów
W tamtym roku wzeszły szybko i dużo ale jeszcze rok wcześniej z nasion Danusi wzeszły późno i tylko 7 sztuk. Ziemię wywaliłam na ogródek i z nich wyrosły kolejne, bodajże w sierpniu

Pożyteczny eksperyment . Czy nasiona mroziłaś w lodówce same, czy były już wysiane w ziemię i mrożone z nią?
Napia 21:22, 27 lut 2016

Reniu dziękuję za miłe spotkanie Cieszę się, że miałam okazję Cię poznać
ryska 21:37, 27 lut 2016

Napia napisał(a)
Reniu dziękuję za miłe spotkanie Cieszę się, że miałam okazję Cię poznać

Agnieszko ja również bardzo się cieszę, że się poznałyśmy buziaki
ryska 21:39, 27 lut 2016

jona napisał(a)

Pożyteczny eksperyment . Czy nasiona mroziłaś w lodówce same, czy były już wysiane w ziemię i mrożone z nią?

Asiu, raczej chłodziłam w lodówce(temp. 2-4 stopnie) około 3 tygodnie same nasionka w woreczku foliowym.