Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 13:02, 05 mar 2016

Witam
Dzisiaj czuć w końcu wiosnę. Mnóstwo cebulowych wyściubiło już swoje główki.
Moja różanka cała zielona od cebulicy. Mnoży się w zastraszającym tempie.
Wczoraj przyszła paczka z kłączami(gipsówka różowa, łubin biały) i cebulami: liatry białej i begonii bulwiastych zwisających(biały kolor) Moje zeszłoroczne po przekrojeniu ukazały sporą rodzinkę białych larw ohydnych. Wszystko co kupione trafiło do doniczek z ziemią i czeka na ładny kwietniowy dzień na wsadzenie do gruntu.
Przycinałam dziś powojniki i hortensje bobo.
Oczyściłam byliny z zeszłego roku a teraz piję kawę i wypoczywam aż do poniedziałku czego wszystkim zaglądającym życzę Buziaki
Nallar 13:52, 05 mar 2016

ryska napisał(a)
Jak to dobrze, że jest nadzieja. Omawiane miejsce wygląda na dziś dzień nieciekawie.

Miejsce na dziś....i tak wygląda dobrze bo przynajmniej nic tam nie musisz karczować. Jeśli tam zagoszczą róże i powojniki to będzie pięknie.
Anda 14:40, 05 mar 2016

Plan na to miejsce piękny Na dodatek będzie pięknie pachnieć.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 17:22, 05 mar 2016

Renatko, ja też dałam sobie porządnie w kość,i też mam zamiar leżeć odłogiem do poniedziałku:
Pozdrawiam,miłego wypoczynku
Napia 18:40, 05 mar 2016

Sporo się napracowałaś i kawa po Takim ogrodowym działaniu musiała smakować wybornie Nie mam jeszcze cebulic. Czy dobrze pamiętam, że kwitną na niebiesko?
Miłej niedzieli
ryska 17:45, 06 mar 2016

Hej, dziękuję, że zaglądacie, piszecie to chociaż motywujecie mnie do odpisania, bo nic mi się nie chce.
Ewo karczować nic nie trzeba, bo latem wysadzane były berberysy i hortensje właśnie z tego miejsca.
Ewo Ando zapach jest bardzo ważny obok wyglądu ale ja liczę też na prozdrowotne właściwości tej róży. Będę zbierać owocki i wcinać dla dobra moich stawów.
Basiu chyba do wtorku nawet poleżę, masakra, ale przejdzie, zawsze przechodziło.
Agnieszko mogę Ci tej cebulicy z kilo ukopać i zabrać do Bogdzi w maju
Zdjęcie z telefonu z zeszłego roku.

Nallar 19:50, 06 mar 2016

Odrobinę wiosny złapałam. (optymistycznie)
Moje cebulice jeszcze śpią albo je coś "zezarło" (pesymistycznie)
Nie pamiętam kiedy one kwitną (tracę pamięć, całkowicie do d...gorzej być nie może)

Znowu chora jesteś, coś ten Przemek Cię słabo pilnuje....
Katkak 19:52, 06 mar 2016

Nie zeżarło, wylezą .
ryska 20:04, 06 mar 2016

Ewuś to nie zatoki to nogi nawalają a cebulica wyjdzie, zobaczysz. Ona jest tak niezniszczalna, że konkurencyjną plantację zrobiła sobie u sąsiada za płotem
Kasia ma rację
Nallar 20:15, 06 mar 2016

ryska napisał(a)
Ewuś to nie zatoki to nogi nawalają a cebulica wyjdzie, zobaczysz. Ona jest tak niezniszczalna, że konkurencyjną plantację zrobiła sobie u sąsiada za płotem
Kasia ma rację

Myślę że zbytnio się forsujesz zwolnij kobieto co byś nie musiała cierpieć.

Cebulicę będę obserwować