Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 14:32, 02 mar 2016

Witam serdecznie w ten przedwiosenny dzień
Pyszności Aniu hoduję od dawna, bo ja prosta dziewczyna ze wsi i jestem uzależniona od zieleniny
Zapraszam Ewo, napisałam już u Ciebie o moich wrażeniach, miło mi, że zajrzałaś.
Otóż dzisiaj pikowałam werbenę 24 sztuki i heliotrop 11 sztuk.
Posiałam też pomidora wczesnego Siberian i paprykę Italian Pepperoncini.
Wiem też dlaczego begonia stale kwitnąca ma taką nazwę, ona cały czas kwitnie. Niby ma 3 kwiatki ale to w końcu marzec.

Napia 17:19, 02 mar 2016

Śliczny ogródek na parapecie. Ja niestety nie mam, gdy jesteśmy w pracy, żaluzje są zasunięte, więc roślinki nie poradziłyby sobie.

Szybko wzeszła Ci werbena. Ja w tym roku nie siałam, liczę że przeżyły te, które w ubiegłym roku kwitły w ogrodzie. Ale w pudełkach z posianymi lobeliami widać już delikatny zielony puszek

gobasia 17:36, 02 mar 2016

Piękny "kuchenny ogród"
AnnaCh 20:05, 02 mar 2016

Reniu, melduję, że wyszły 3 jakieś roślinki Chyba werbena, bo ziemię miałam do wysiewów, nie z ogrodu, to chyba powinno być to. Dla pewności posiałam dziś drugi raz
20:17, 02 mar 2016
Chyba muszę zmienić awatarek bo u mnie jeszcze zimowy by powoli przywołać wiosnę.Właśnie oglądam pogodę..
ryska 09:50, 03 mar 2016

Dziś jakby się słonko chciało przebić ale chmury walczą zaciekle. Śnieg znika, rybki pływają po wierzchu, pies śpi. Tyle z okna
Dziękuję Wam za uznanie dla mojego kuchennego parapetu.
Werbena to kapryśna panna. Przepikowana do szklarenki lidlowskiej w ciągu nocy dostała dodatkowych listków. Wniosek prosty, potrzebuje ciepła i nie ma sensu jej za wcześnie wysiewać.
Aniu jeśli tylko to przywoła wiosnę
Miłego dnia
Anda 09:57, 03 mar 2016

U mnie dziś deszcze ze śniegiem. Jest nieprzyjemnie i mokro.
Obserwuje wysiewy, ale sama nie mam nic w tym temacie ani do pokazania ani do napisania

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 10:05, 03 mar 2016

Takie zapiski pomagają mi w planowaniu, już nie raz grzebałam w swoim wątku w poszukiwaniu jakiejś tam informacji z zeszłego roku.
Fajnie, że zaglądasz. Zaraz rozpocznie się dosadzanie roślin na różance a wiesz, że ja dążę do doskonałości czyli różanki u Ciebie
Odmian róż nie zmienię ale z bylinami do towarzystwa to się posiłkuję.
Pozdrawiam
Anda 10:09, 03 mar 2016

ryska napisał(a)
Takie zapiski pomagają mi w planowaniu, już nie raz grzebałam w swoim wątku w poszukiwaniu jakiejś tam informacji z zeszłego roku.
Fajnie, że zaglądasz. Zaraz rozpocznie się dosadzanie roślin na różance a wiesz, że ja dążę do doskonałości czyli różanki u Ciebie
Odmian róż nie zmienię ale z bylinami do towarzystwa to się posiłkuję.
Pozdrawiam

Reniu, zaglądam do Ciebie bardzo często, tylko nie zawsze mam co napisać. Nie wiem, czy wypada tylko machać i pozdrawiać Na dosadzanie roślin na różance u Ciebie bardzo się cieszę i pewnie nie będę wychodzić wtedy z Twojego wątku
A Schneekoppe będziesz sadzić?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 10:20, 03 mar 2016

Ja pomacham, poczytuję na bieżąco, ale po cichu