Pomidory apetyczne i suszone i świeże.
W subiektywnym rankingu pomidorowym udział wzięło 7 odmian.
Po naradzie komisji w składzie: ja, on i ona wygrał pomidor Beauty King.
Kolor żółty z czerwonymi paskami, soczysty, słodki, wyrazisty o bardzo bogatym bukiecie.
Z koktajlowych Black Cherry
Pozostałe czyli: Bawole Serce, Bychyi Lop, San Marzano, Syberian, Currant Sweet Pea bardzo smaczne. W gruncie zaczyna mi atakować zaraza ziemniaczana.
Dziękuję za Twój komentarz, fakt, a co jak jej spasuje?
Muszę to jeszcze przemyśleć, bo kupić na pewno kupię. Ta konsumpcja mnie pociąga a ponieważ nie pryskam róż niczym, to ekologia zapewniona.
Ogólnie to mam w planach parę sztuk róż.....ascot i królową Szwecji na pewno
U nas też się trochę ociepliło.
Dzisiaj był piękny dzień- dwa razy coś ważnego udało mi się w życiu osobistym i mam rocznicę 3 lat na Ogrodowisku.
Z tej okazji trochę przewrotnie wstawię zdjęcia mojej Julii (oczywiście za jej zgodą) Ma młoda talent i to kitowym obiektywem
Modelka żurawina wielkoowocowa
Dziękuję Wam bardzo, za wszystko
DZięki reniu za inspirację jeżeli uda się i coś jeszcze zostanie na krzaczkach, spróbuę Twojego przepisu. Co prawda istnieje ryzyko, że tak jak u Ciebie, pyszności trafią nie do słoików, ale co to będzie za przyjemność podjadać je po zrobieniu
Też lubię kolorowe ogrody Gdy oglądam elegancki ogród, w którym na kamyczkach, tak jak piszesz, tylko kilka odpowiednio dobranych iglaków, to taki ogród wydaje mi się smutny. Trzeba dużej wyobraźni i talentu, by stworzyć taki żwirowy ogród, który będzie harmonijny, elegancki i ciekawy. Zdarzają się takie i przyznam, że lubię je oglądać, ale sama w takim ogrodzie nie czułabym się zbyt dobrze. Wolę ogrody tętniące życiem, w których rośnie pełno kwiatów, chociaż trudniej w nih utrzymać porządek
Reniu, 3 lata na forum to wiemy a te dwa pozostałe razy?????
A tak na poważnie, dobrze że tu jesteś, bo śledzenie Podwórkowej Rehabilitacji to czysta przyjemność.
Dzięki za Twoje (i nie tylko, brawo Julia ) piękne zdjęcia fauny i flory i za to że mogłam Ciebie poznać.
Pozdrówka dla dziewczyn i pana w kapeluszu.
Się kurde napisałam i mi wszystko zezarło, musi Ci wystarczyć.