Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

zoja 20:55, 14 sie 2016

ryska napisał(a)

Pożywienie, bo gdyby nie hałas aut z ulicy to słyszałabym chrumkanie ślimaczków. Ale ptaszków też mam pełno i jak pomyślę, że zabijam ślimaki granulkami a potem taki ptak albo jeż zjada takiego ślimaka i zdycha w męczarniach to wolę żeby się zjadali bez mojego udziału

Ja mam tak samo - licze na ptaszki
A niektore slimaki ucze latac - na deptana czesc podworka, daleko...

Zdjecie piekne - co to za hortensja?
Anda 08:42, 15 sie 2016

Też mam plagę bezdomnych ślimaków Zwłaszcza warzywnik sobie upodobały. Moją jedyną hostę też podziurkowały. Jak tylko jakiegoś znajdę, przecinam go na pół nożycami ogrodowymi.
Jak myślisz się zaróżyczkować? Masz już jakieś kandydatki? R. de Resht i jakie jeszcze?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 11:33, 15 sie 2016

Nallar napisał(a)
Granulki kpiłam taaakie duże pudło i stoi bo też nie mam odwagi użyć.
Nadal chodzę z wiadereczkiem i zbieram te obślizgłe żarłoczne bestie. W tym roku mam plagę rudzielców bezdomnych.
Twoje hosty obgryzione.....nie widziałaś moich

Ty Ewo to już w ogóle traktujesz ich jak przyjaciół, bo ja jak widzę to likwiduję
ryska 11:36, 15 sie 2016

zoja napisał(a)

Ja mam tak samo - licze na ptaszki
A niektore slimaki ucze latac - na deptana czesc podworka, daleko...

Zdjecie piekne - co to za hortensja?

Moje też uczę latać i je rozpiłam trochę
Ta hortka to jakaś ogrodowa ale nie wiem jaka.
Przebarwiła się najbardziej ze wszystkich na niebiesko a teraz jest taka budyniowa.
ryska 11:51, 15 sie 2016

Anda napisał(a)
Też mam plagę bezdomnych ślimaków Zwłaszcza warzywnik sobie upodobały. Moją jedyną hostę też podziurkowały. Jak tylko jakiegoś znajdę, przecinam go na pół nożycami ogrodowymi.
Jak myślisz się zaróżyczkować? Masz już jakieś kandydatki? R. de Resht i jakie jeszcze?

Mam miejsce na kilka sztuk. Chciałabym z takich znanych Ascot i Queen of Sweden. Bardzo podobają mi się też: Hawkeye belle, Jacqueline du pre, Bremer Stadtmusikanten. Z miniaturowych do donicy ze ścianą powojników typ nr 1 to: diamond eyes. Potem: sweet memories albo pashmina. No i parę innych. Każda róża coś w sobie ma czym przyciąga uwagę
Anda 12:16, 15 sie 2016

ryska napisał(a)

Mam miejsce na kilka sztuk. Chciałabym z takich znanych Ascot i Queen of Sweden. Bardzo podobają mi się też: Hawkeye belle, Jacqueline du pre, Bremer Stadtmusikanten. Z miniaturowych do donicy ze ścianą powojników typ nr 1 to: diamond eyes. Potem: sweet memories albo pashmina. No i parę innych. Każda róża coś w sobie ma czym przyciąga uwagę

Ambitne plany różane Miniaturowa pachnąca śliczna. Nawet jeszcze o niej nigdy nie słyszałam, ale ma bardzo dobre opinie. Jaqueline to znana piękność. Też ją chciałam, ale zdecydowałam się jednak na Souvenir de St. Anne's i mam nadzieję, że nie pożałuję. QoS u Małej Mi wyrosła wielka na dwa metry - tak tylko ostrzegam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 12:31, 15 sie 2016

Anda napisał(a)

Ambitne plany różane Miniaturowa pachnąca śliczna. Nawet jeszcze o niej nigdy nie słyszałam, ale ma bardzo dobre opinie. Jaqueline to znana piękność. Też ją chciałam, ale zdecydowałam się jednak na Souvenir de St. Anne's i mam nadzieję, że nie pożałuję. QoS u Małej Mi wyrosła wielka na dwa metry - tak tylko ostrzegam

Teraz te puzzle jakoś poukładać... a największy problem to dobre dojście do Rose de Resht coby owocki zrywać Skłaniam się do wyrzucenia berberysa, bo coś niewyraźnie wygląda
Anda 12:38, 15 sie 2016

ryska napisał(a)

Teraz te puzzle jakoś poukładać... a największy problem to dobre dojście do Rose de Resht coby owocki zrywać Skłaniam się do wyrzucenia berberysa, bo coś niewyraźnie wygląda

Rose de Resht powtarza kwitnienie po wycięciu przekwitłych kwiatów i nie wytwarza owoców. Z niej robi się marmolady i inne przetwory z płatkow.
ryska 12:42, 15 sie 2016

Anda napisał(a)

Rose de Resht powtarza kwitnienie po wycięciu przekwitłych kwiatów i nie wytwarza owoców. Z niej robi się marmolady i inne przetwory z płatkow.

Źle się wyraziłam, tak czy siak dostęp niezbędny. Już się nie mogę tych przetworów własnych różanych doczekać
Donia72 12:52, 15 sie 2016

A jakie przetwory robi się z tej historycznej róży? U mnie rosną dwie...chyba to one