Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

yolka 20:14, 14 wrz 2016

Kosmos to kosmos
ryska 20:21, 14 wrz 2016

yolka napisał(a)
Kosmos to kosmos

Jeden osobnik w ogóle nie zakwitł. Za to wygląda jak dorodna tuja 2,5 metrowa.
Chyba się przerzucę na dalie.

omelka1 20:38, 14 wrz 2016

Piękne widoczki.
Muszę pomyśleć o heliotropie.Nasiona kupowałaś czy swoje?
ryska 20:46, 14 wrz 2016

Dzięki Agatka, teraz już moje, zbieram i wschodzą bez problemu
Ivvvona 21:52, 14 wrz 2016

Masz rękę do heliotropów - mnie się tylko raz udało, ale warto próbować.

Ps. Pomidorki skonsumowane - były pyszne Skusimy się chyba na żółte i te gruntowe (tzn. namówię teściową)
ryska 22:14, 14 wrz 2016

Dobry wybór, ja z racji na małą przestrzeń też chcę wybierać to co najsmaczniejsze dla nas i tak żółty Beauty King szklarniowy na pewno posadzę za rok, czarny koktajlowy Black Cherry też, do gruntu Syberian za niekłopotliwość i lekko kwaskowy smak, do suszenia koniecznie San Marzano(czyli ten podłużny).
Jeśli chodzi o heliotrop to dwie sadzonki przezimowałam w piwnicy a reszta z nasion. Raczej bez kłopotu. Potem mi dorosłe sadzonki mszyce opanowały, popryskałam mydłem potasowym, pozwijały się listki, uschły i część roślin wyrzuciłam ale te co przetrwały są piękne
Ivvvona 22:16, 14 wrz 2016

Uśmiechnę się o nasionka
08:28, 15 wrz 2016
Reniu tak się napatrzyłam na Twoje kłosowce,że zamówiłam z wysyłkowej.Mam 6 sadzonek i teraz latam z nimi po rabatach,rosną sporawe,potrzebują miejsca,coś muszę poprzesuwać,wiosenne siewy z nimi mi nie wyszły ale nie odpuściłam im

Krety i nornice mnie wykończą.To są jakieś monstra Trawnik pozapadał się,obraz nędzy i rozpaczy.Rabata z hortensjami i ostrogowcem przeryta jakby dziki tam weszły,linia kroplująca pod ziemią,kory nie ma bo wymieszane,zachciało mi się lać ten śmierdzący płyn na krety i chyba wściekły się po nim i wzięły odwet na mnie

Przypatrzyłam się Twojej Bobo i zidentyfikowałam moją..no tak myślę,że ją mam bo bardzo chciałam by była Bobo,jest bardzo podobna do Twojej

Lecę zobaczyć co monstra dziś wyczyniły..

margaretka3 08:56, 15 wrz 2016

Reniu, zdjęcia furczaka rewelacyjne. Niestety u mnie latają dopiero o zmroku i nie sposób je nocą sfotografować przy ich prędkości, a piękne okazy przylatują. Takie kilkucentymetrowe.
I Ty masz dalię Kafkę. Pomponowe są świetne, niezawodnie kwitną. Chyba zwiększę ich ilość Bo te z ogromnymi kwiatami strasznie późno zakwitają, niektóre dopiero teraz.
11:53, 15 wrz 2016
Reniu wyciągnęłam ciężki arsenał,założone trzy łapki Przeryte niesamowicie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies