Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

marzena 20:11, 17 wrz 2016

pięknie sfociłaś jesienne kwiaty i fruczaka gołąbka też
21:57, 17 wrz 2016
tulipanowy prezent super

sama sobie dzis prezent zrobiłam kupiłam Carnaval de nice widziałam ze masz ...mam nadzieje ze udał mi sie zakup
ryska 09:41, 18 wrz 2016

omelka1 napisał(a)

Dziękuję za odpowiedź i wizualizację.Trzeba dokupić może nie od razu 70szt. ale chociaż 20... no może 30.

Masz rację, 30 sztuk w jednej kępce to już jakiś efekt jest. U Ciebie są ładne ramy ogrodu więc będzie pięknie.
ryska 09:45, 18 wrz 2016

Katkak napisał(a)
Przyszłam lampy zobaczyć, a tu pusto

Kasiu mam niebieskiego jupitera i dwie te szklane z lusterkami. Czyli klasyki. Niestety ani jedna nie ma klosza osłaniającego płomień. Za to stan bardzo dobry innych elementów, bo w moim rodzinnym domu jest już cała zardzewiała i jej sobie nie zabrałam.
ryska 09:47, 18 wrz 2016

marzena napisał(a)
pięknie sfociłaś jesienne kwiaty i fruczaka gołąbka też

Dziękuję bardzo, staram się wydobywać piękno roślin pośród betonowej dżungli
ryska 09:52, 18 wrz 2016

eee_taam napisał(a)
tulipanowy prezent super

sama sobie dzis prezent zrobiłam kupiłam Carnaval de nice widziałam ze masz ...mam nadzieje ze udał mi sie zakup

Nie mam tego tulipana Justynko, podobnego Belicię miałam sztuk 1 jako pomyłkę.
Myślę jeszcze o czosnku gigancie, ma być jutro w Lidlu. I koniec, bo się nie wyrobię z posadzeniem tego.
kasiek 09:54, 18 wrz 2016

Moje dziewczyny dokarmiają pająka krzyżaka przy wejściu do domu, na lato był jak główka od szpilki a teraz jak tarantula - a ja sie boję pająków. Oczywiście jak się domyślasz Tomka (tak go nazwały dziewczyny) ruszać nie wolno!
ryska 10:04, 18 wrz 2016

kasiek napisał(a)
Moje dziewczyny dokarmiają pająka krzyżaka przy wejściu do domu, na lato był jak główka od szpilki a teraz jak tarantula - a ja sie boję pająków. Oczywiście jak się domyślasz Tomka (tak go nazwały dziewczyny) ruszać nie wolno!

Znam to Kasiu, choć już moje gwiazdy działają na mniejszą skalę, bo Wiki ma już 19 lat a Julia 14. Teraz starsza uczy młodszą obsługi kosmetyków ale grobiki różnych owadów pięknie ukwieconych ciętymi kwiatkami mam po całym podwórku.
Taka wrażliwość mojej 14 latki.
gobasia 11:19, 18 wrz 2016

ryska napisał(a)

Znam to Kasiu, choć już moje gwiazdy działają na mniejszą skalę, bo Wiki ma już 19 lat a Julia 14. Teraz starsza uczy młodszą obsługi kosmetyków ale grobiki różnych owadów pięknie ukwieconych ciętymi kwiatkami mam po całym podwórku.
Taka wrażliwość mojej 14 latki.

pajaka to bym jeszcze przebolała ,ale u mnie jest ropucha wielka jak talerzyk deserowy i nie wolno ją ruszyć...obrzydlistwo
sylwia_slomc... 13:43, 18 wrz 2016

Wtrace się do dyskusji na temat owadów. Pająków bojam się okrutnie- nie że cos mi zrobią , ale łazić po mnie nie mają prawa, żadne owady no i sama sobie rok temu zrobiłam na złość, bo na wiosnę na balkonie wykluło się milion maleńkich kropeczek. Myślę sobie, że jak podrosną to sobie pójdą i będą łapać komary na przykładŻal mi było utłuc .....no i sobie dogodziłam, bo one w ciągu dwóch miesięcy stały się olbrzymimi krzyżakami , które sobie porobiły pajęczyny po całym balkonie i nigdzie się nie wybierały
Jak tu utłuc coś co wcześniej dostało szansę na życie?
Łapałam pojedyncze pajeczyny z pajakami s puszczałam z balkonu na dół bo inaczej drzwi bałam się nawet uchylić , żeby do domu nie wlazły.....
A Wy się dzieciom dziwicie......

Żabki grzebiuszki mam po całym przydomowym i ratuję przed kotami jak próbują łapać , a żabka się drze wniebogłosy , pomagają mi w walce ze ślimakami