Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

jankosia 21:42, 26 sty 2017

Zapomniałabym... To może zróbmy wypad na krokusy? Co wy na to? Nie zawsze przecież spotkania muszą być na ogrody Zresztą jakieś tam założenie pałacowe by się po drodze odhaczyło Tylko się nie wykręcaj nogą Mam twoje zdjęcie w górach to wiesz
Jana 19:46, 27 sty 2017

Bardzo dziękuję reflektowałabym na białego bo niebieski mam jak się odwdzięczę ?
ryska 20:04, 27 sty 2017

tulucy napisał(a)
A wiesz, że to jest moje marzenie? I to w sumie realne takie, do spełnienia muszę m urobić tylko i może się wyrwiemy na te krokusy

AnnaCh napisał(a)
Ja na krokusy na Chochołowskiej mojego ślubnego urabiam od kilku lat i niestety zawsze mu coś wypada, zawsze coś w pracy, albo nie ma wolnego, albo ma pilne zlecenie Już w tym roku nie próbuję Obiecał mi Międzygórze w maju, mam nadzieję, że dotrzyma słowa

jankosia napisał(a)
Zapomniałabym... To może zróbmy wypad na krokusy? Co wy na to? Nie zawsze przecież spotkania muszą być na ogrody Zresztą jakieś tam założenie pałacowe by się po drodze odhaczyło Tylko się nie wykręcaj nogą Mam twoje zdjęcie w górach to wiesz

Na okoliczność problemów z chęcią drugiej połowy sprawdzałam już dojazd pociągami. I da się
A wypad na krokusy w towarzystwie zakręconych ogrodowo tym bardziej mi się podoba. Nogami się nie wykręcam, bo doczytałam, że można dojechać do polany bryczką lub rowerem (to odpada w moim przypadku).
Także wszystko przed nami
ryska 20:04, 27 sty 2017

Zana napisał(a)
Aaaleee miałaś emocje.

Tak, niezapomniane
ryska 20:06, 27 sty 2017

Agcia napisał(a)
Nasionka przyszły w poniedziałek rano, bardzo Ci dziękuję. I za niespodziankę w postaci wiersza- to takie wyjątkowe i miłe. Dziękuję. Maczkowo będzie u mnie w tym roku
Pozdrawiam!

Mnie również jest miło, bardzo miło, że sprawiłam Ci odrobinę radości
Odpozdrawiam
ryska 20:16, 27 sty 2017

jankosia napisał(a)
Cześć Renia, kopę lat
Czemu jak wcześniej pokazywałaś płotek to tak bez tej czaderskiej ściany stodoły?! Specjalnie sobie nawet fotkę w telefonie zapisałam żeby wstawić teraz ale mnie wywala :'( Forsycja to trudny przeciwnik dla mnie - co roku chcę ją wywalić bo żółte do niczego mi nie pasuje i co roku łysawo a forsycja daje czadu i się lituję Jestem słaba Ładnie wygląda prowadzona na drzewko, u nas też tak ludzie robią ale zauważyłam że im mniej pni tym silniejsza. W przeciwnym razie starzeją się jak przy normalnym krzaku. Ja w swojej wycinam najgrubsze co pędy co parę lat ale ostrożnie bo kurczę strasznie silnie nadrabia straty

Nie chcesz o nodze to nie

Buziaki

Jesteś i tutaj
Padnę zaraz, że się tak wyrażę moja stodoła czaderska. Wrota a i owszem, stare niemalowane drewno sosnowe ale ogólnie budynek jest kiepski.
Ma bogatą historię, bo na naszej działce jest 3/4 stodoły a obok u sąsiada 1/4. Sąsiad ma wrota obok naszych ale on sobie pomalował na taki orzechowo-beznadziejny kolor. On ma rynny, my nie. No razem to tworzy kicz ulicy.
Sąsiad i mój Teść to bracia, także stodoła ma długie tradycje
Forsycja musi być, zaraz będę gałązki cięła do wazonu.
ryska 20:24, 27 sty 2017

Jana napisał(a)
Bardzo dziękuję reflektowałabym na białego bo niebieski mam jak się odwdzięczę ?

Mam całkiem fajne poletko, co roku ujarzmiam i wyrzucam, więc chętnie się podzielę za uśmiech

Fioletowy też piękny, choć mam go dużo mniej.

Katkak 20:26, 27 sty 2017

Reniu miałaś i cudne widoki i cudne przeżycia . Mimo temperatury było pewnie bardzo gorąco .
Margerytka40 20:26, 27 sty 2017

O ,Reniu też myślałam już o ścięciu kilku gałązek forsycji do wazonu. Myślisz że już można?
jankosia 22:36, 27 sty 2017

ryska napisał(a)

Jesteś i tutaj
Padnę zaraz, że się tak wyrażę moja stodoła czaderska. Wrota a i owszem, stare niemalowane drewno sosnowe ale ogólnie budynek jest kiepski.
Ma bogatą historię, bo na naszej działce jest 3/4 stodoły a obok u sąsiada 1/4. Sąsiad ma wrota obok naszych ale on sobie pomalował na taki orzechowo-beznadziejny kolor. On ma rynny, my nie. No razem to tworzy kicz ulicy.
Sąsiad i mój Teść to bracia, także stodoła ma długie tradycje
Forsycja musi być, zaraz będę gałązki cięła do wazonu.

Ja wszędzie jestem także uważaj I do kogo ty wyskakujesz z tym że jedne wrota inne? To ty nie wiesz że dach na moim garażu innego koloru niż na domu? I co? No ale czasem tak jest , ty nie pomalujesz na orzechowo, on nie zostawi surowych. My jak się wprowadzaliśmy to dach garażu był już przykryty (czerwony) a na domu sami kładliśmy. To co miałam czerwony zrobić na domu jak mi się nie podoba? Teraz zaczyna szwankować i pomału trzeba będzie myśleć o wymianie więc już wszędzie będzie ciemny grafit. Ale parę lat się przemęczyłam i któryś rok jeszcze przede mną ale małymi kroczkami do celu Z kolorystyki poprzednich właścicieli został tylko ten dach i jeden parapet Zapomniałam o nim i tak czeka hihi A jak już się wszystko zrobi po swojemu to akurat będzie do generalnego remontu Tfu tfu