Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 21:12, 18 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
Ja w ubiegłym roku też zaczęłam formować forsycję. Udało mi się zdobyć taką z długim prostym patyczkiem, to przyszły pień ma być . Usunęłam wszystkie gałązki które nisko wzrastały a resztę zostawiłam na wysokości 1,50. Zobaczę co mi wyjdzie

Piękna wyjdzie i dokładnie taka jaką chcesz.
Ja ją traktuję trochę jak chwasta ale uwielbiam w kwietniu jak kwitnie.
08:52, 19 sty 2017
Forsycja dla mnie to najpiękniejszy wiosenny krzew.Cieszą jej kwiatki no i jej kwitnienie jest wyznacznikiem kiedy można przycinać róże i robić wertykulację trawnika

Moje walonki to właśnie trapery i to takie fest,nazywam je walonkami bo mają ciepłe wkładki skarpetowe.Ale podeszwy traperowe nie dają rady na lodzie.Trzeba będzie zaopatrzyć się w nakładki kolcowe na podeszwy.

Skoki na żywo super sprawa,będą patrzeć,może gdzieś Cię dojrzę jak kibicujesz \

Pozdrawiam Reniu
ryska 17:13, 19 sty 2017

Patrzyłam na zdjęcia stare i w 2005 r. moja forsycja była metrowym krzakiem na wysokość i coś koło tego na szerokość.
Daj znać jak się takie nakładki kolcowe spisują
Będę machać do kamery
Pozdrawiam serdecznie.
Margerytka40 17:17, 19 sty 2017

Renatko ,machaj do nas z Wielkiej Krokwi
Krzysiek_97 17:22, 19 sty 2017

Forsycja taki zwykły krzak gdzie wszędzie rośnie a tak cieszy na wiosnę jak zakwitnie
ryska 17:31, 19 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
Renatko ,machaj do nas z Wielkiej Krokwi

Asiu łatwo mnie rozpoznasz, bo będę miała szalik białoczerwony i czapkę białoczerwoną i wuwuzelę Buziaki
ryska 17:33, 19 sty 2017

Krzysiek_97 napisał(a)
Forsycja taki zwykły krzak gdzie wszędzie rośnie a tak cieszy na wiosnę jak zakwitnie

U mnie nieźle daje po oczach
Witaj w moim skromnym podwórku.
Krzysiek_97 17:34, 19 sty 2017

Witaj piękny masz ogród oglądam dalej bo się wkręciłem Forsycje tak maja że wszystkich zaskakują
Gruszka_na_w... 19:05, 19 sty 2017

Doczytałam o sadzeniu bzów Palibin. Mam 3. Oprócz majowego kwiecia w gratisie dostałam ładne jesienne przebarwienia. Warto je mieć.
Udanego wypoczynku!
PS. Fajnie wyprowadziłaś tę forsycję.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 20:22, 19 sty 2017

ryska napisał(a)

Asiu łatwo mnie rozpoznasz, bo będę miała szalik białoczerwony i czapkę białoczerwoną i wuwuzelę Buziaki

A no to na pewno Cię rozpoznam