Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Jana 22:41, 27 sty 2017

ryska napisał(a)

Mam całkiem fajne poletko, co roku ujarzmiam i wyrzucam, więc chętnie się podzielę za uśmiech

Fioletowy też piękny, choć mam go dużo mniej.

: jest piękny co do szopy to ostatnio u mojego sąsiada w jeden dzień wymienili deski, teraz jasność aż bije po oczach..firma zrobiła to za darmo w zamian za stare deski (podobno takie kosztują majątek)
ryska 16:02, 28 sty 2017

Katkak napisał(a)
Reniu miałaś i cudne widoki i cudne przeżycia . Mimo temperatury było pewnie bardzo gorąco .

Oj było gorąco, chodzenie po chodnikach pokrytych breją śniegowo-solną a pod spodem lód, sprawiało, że emocji nie brakowało, nie tylko na skoczni.
Widoki cudo
ryska 16:06, 28 sty 2017

Margerytka40 napisał(a)
O ,Reniu też myślałam już o ścięciu kilku gałązek forsycji do wazonu. Myślisz że już można?

Ścinaj Asiu, fotki z połowy lutego 2016

ryska 16:21, 28 sty 2017

jankosia napisał(a)

Ja wszędzie jestem także uważaj I do kogo ty wyskakujesz z tym że jedne wrota inne? To ty nie wiesz że dach na moim garażu innego koloru niż na domu? I co? No ale czasem tak jest , ty nie pomalujesz na orzechowo, on nie zostawi surowych. My jak się wprowadzaliśmy to dach garażu był już przykryty (czerwony) a na domu sami kładliśmy. To co miałam czerwony zrobić na domu jak mi się nie podoba? Teraz zaczyna szwankować i pomału trzeba będzie myśleć o wymianie więc już wszędzie będzie ciemny grafit. Ale parę lat się przemęczyłam i któryś rok jeszcze przede mną ale małymi kroczkami do celu Z kolorystyki poprzednich właścicieli został tylko ten dach i jeden parapet Zapomniałam o nim i tak czeka hihi A jak już się wszystko zrobi po swojemu to akurat będzie do generalnego remontu Tfu tfu

Ciekawe treści wstawiasz to tu to tam, więc cieszę się, że się znów uaktywniłaś
Do naszej dyskusji można by coś dołożyć ale piszę i kasuję.
Pewnie dlatego, że są skoki i skupić się nie mogę
Odniosę się tylko do mojego podwórka, że będę wprowadzać sukcesywnie zieleń i może coś się da złagodzić w tych ostrych formach budynków. Zieleń roślin nie w postaci farby
Napia 16:21, 28 sty 2017

ryska napisał(a)
Cześć Agnieszko, miło, że zaglądasz.
Dzięki kolażom wiem, że jednocześnie może kwitnąć u mnie ponad 35 roślin, bo tyle zdjęć jest w jednym
Do pierników dodaję przyprawy wg własnego upodobania. Nie znoszę gotowych przypraw gdzie najważniejsza jest sól albo cukier albo mąka...
Kiedyś się ubawiłam jak pani w sklepie robiła zakupy na imieniny i na głos czytała jakby menu a jej córka wrzucała do koszyka: przyprawa do flaków, do bigosu, do kurczaków na ostro, do zapanierowania kotletów itd.
Moje pierniczki mają w sobie: czarny pieprz, kardamon, goździki, cynamon, ziele angielskie, gałkę muszkatołową i imbir.
Z takich świątecznych zasad to mam jeszcze dwie: barszcz czerwony musi być z moimi kiszonymi burakami i śledzie muszą być całe a nie matiasy w zalewie z mojego octu jabłkowego i oleju lnianego
Miłego czasu przedświątecznego

Święta już dawno minęły, a ja nadrabiam zaległości wszystkiego dobrego Reniu
No popatrz, a ja nigdy nie pomyślałam, żeby do pierniczków dodać tyle przypraw. W tym roku będę eksperymentować Nigdy też nie kisiłam buraków, ale barszcz bardzo lubię. Podzielisz się przepisem?
Buziaki
Wracam do czytania
ryska 16:23, 28 sty 2017

Jana napisał(a)
: jest piękny co do szopy to ostatnio u mojego sąsiada w jeden dzień wymienili deski, teraz jasność aż bije po oczach..firma zrobiła to za darmo w zamian za stare deski (podobno takie kosztują majątek)

Śliczny masz uśmiech
Też lubię stare deski, nawet jak mają dziury. Jak one pachną pięknie
ryska 16:40, 28 sty 2017

Napia napisał(a)

Święta już dawno minęły, a ja nadrabiam zaległości wszystkiego dobrego Reniu
No popatrz, a ja nigdy nie pomyślałam, żeby do pierniczków dodać tyle przypraw. W tym roku będę eksperymentować Nigdy też nie kisiłam buraków, ale barszcz bardzo lubię. Podzielisz się przepisem?
Buziaki
Wracam do czytania

Hejeczka, rozsiądź się wygodnie, zrobię kawkę i poczęstuję oponkami serowymi Również życzę dobrego, obfitego roku.
Kardamon nie tylko pierniki uszlachetnia ale i grzane miody i winka
Pychota
Buraki kiszone to prościzna.
Surowe buraki obieramy, kroimy, wrzucamy do słoika 1 l ( wyparzonego)aż po szyjkę, dodajemy 2 liście laurowe, 2 ząbki czosnku, wsypujemy łyżeczkę soli, i zalewamy letnią przegotowaną wodą. Zakręcamy słoik, robimy parę obrotów słoikiem ( aby sól się rozpuściła) odkręcamy(luzujemy) nakrętkę ale nie zdejmujemy (musi dochodzić powietrze). Przechowujemy w szafce ok. 6 dni (ma być ciepło i ciemno) Możemy zaglądać i sprawdzać, czy pleśń się nie tworzy, bo wtedy będzie niestety do wyrzucenia. Natomiast pianka to normalny objaw.
Potem zlewamy zakwas i do lodówki ( około miesiąca może stać) a buraki można przetworzyć na barszcz ukraiński
Smacznego
Napia 17:38, 28 sty 2017

Kawka i oponeczki serowe (co to jest???) świetnie brzmi Przepis na barszcz zapisuję. Wcale nie jest tak trudno zrobić zakwas, a ja myślałam, że to niezwykle skomplikowana rzecz Tymczasem jednym okiem łypię na ekran telewizora, gdzie skoki, drugim oglądam Twoją relację z Zakopanego. Fajną wycieczkę miałaś i w podobnych klimatach. Słyszę wuwuzele i okrzyki publiczności i myślę, że na miejscu musiało być niesamowicie

Widzę, że zastanawiasz się nad palibinem. A zamiast tego może bloomerang? Przypomina palibina, ale powtarza kwitnienie i to duża zaleta

Buziak

kamila66 18:00, 28 sty 2017

Piękne fotki fajny wypad
Właśnie zdobyliśmy 1 miejsce w konkursie drużynowym Zdjęcia biało czerwone w tym momencie jak najbardziej aktualne
ryska 14:02, 29 sty 2017

Napia napisał(a)
Kawka i oponeczki serowe (co to jest???) świetnie brzmi Przepis na barszcz zapisuję. Wcale nie jest tak trudno zrobić zakwas, a ja myślałam, że to niezwykle skomplikowana rzecz Tymczasem jednym okiem łypię na ekran telewizora, gdzie skoki, drugim oglądam Twoją relację z Zakopanego. Fajną wycieczkę miałaś i w podobnych klimatach. Słyszę wuwuzele i okrzyki publiczności i myślę, że na miejscu musiało być niesamowicie

Widzę, że zastanawiasz się nad palibinem. A zamiast tego może bloomerang? Przypomina palibina, ale powtarza kwitnienie i to duża zaleta

Buziak

Agnieszko kochana jesteś Proponowany lilak jest równie piękny a bonus w postaci ponownego kwitnienia jest mega kuszący. Dziękuję
Oponki serowe to twaróg, mąka, jajka, sodka. Z ciasta wycina się szklanką i kieliszkiem oponkę i smaży na tłuszczu. Robiłam z mąki orkiszowej i smażyłam na oleju kokosowym. Część pojechała do Warszawy (młodsza zawiozła starszej pociągiem razem z oscypkami) Taki teraz etap mamy
Miłej niedzieli