Tak w lodówce. Producent zaleca trzymać do 7 dni w sytuacji jak nie można wsadzić. A powód jest, bo drugi dzień pada, dziś to non stop.
Wczoraj zalewali nowy murek, dziś miał być ciąg dalszy prac ale wiadomo cement nie związał.
Senga Sengana też posadziłam w tym roku. Już bardzo ładnie poszły w górę. Do tego posadziłam jeszcze Mieze Schindler i jakiś Super Fruit Z zeszłego roku mam Vima Zanta. Będę porównywać
Przeczytałam 10 stron, ładne masz szafirki i te butelki na parapetach imponujące . Nie znoszę zasiewów na parapetach ale co rok cos tam sieje , w tym roku tylko cleome i aminka. Pozdrówka zostawiam.
Renata czy pomidory się uszczykuje? dziś swoje pikowałam, ale dalej to nie bardzo wiem co z nimi robić - wiem tylko, że po zimnych ogrodnikach to ziemi
Część parę dni temu zaniosłam do szklarni. Między innymi papryki, które ubiegłej nocy padły ofiarą bestialskich ślimaków. Na dziś zrobiłam im imprezownię z pifkiem i tor przeszkód.
Również pozdrawiam
Nic mi o tym nie wiadomo. Samokończące rosną jak krzew i teoretycznie nic im się nie obcina, szklarniowe najczęściej prowadzi się na dwa pędy a usuwa wszystkie inne, koktajlowe żyją własnym życiem.
Jakie masz?
Z tymi truskawkami to pewnie chodzi o nie wysychanie korzeni. Zakupiłam z gołym korzeniem. Mam nadzieję, że w poniedziałek w końcu posadzę.