Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Nallar 21:17, 06 kwi 2017

W lodówce???
ryska 17:14, 07 kwi 2017

Tak w lodówce. Producent zaleca trzymać do 7 dni w sytuacji jak nie można wsadzić. A powód jest, bo drugi dzień pada, dziś to non stop.
Wczoraj zalewali nowy murek, dziś miał być ciąg dalszy prac ale wiadomo cement nie związał.
Anda 17:59, 07 kwi 2017

ryska napisał(a)
ryska ku pamięci
Mam od wczoraj i przechowuję w lodówce 75 sadzonek truskawek.
- 25 szt. Elsanta
- 25 szt. Polka
- 25 szt. Senga Sengana
Jak wsadzę, to porobię zdjęcia, bo to będzie bardzo ciekawa hodowla

Senga Sengana też posadziłam w tym roku. Już bardzo ładnie poszły w górę. Do tego posadziłam jeszcze Mieze Schindler i jakiś Super Fruit Z zeszłego roku mam Vima Zanta. Będę porównywać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Bogdzia 22:01, 07 kwi 2017

Przeczytałam 10 stron, ładne masz szafirki i te butelki na parapetach imponujące . Nie znoszę zasiewów na parapetach ale co rok cos tam sieje , w tym roku tylko cleome i aminka. Pozdrówka zostawiam.
ryska 21:36, 08 kwi 2017

Anda napisał(a)

Senga Sengana też posadziłam w tym roku. Już bardzo ładnie poszły w górę. Do tego posadziłam jeszcze Mieze Schindler i jakiś Super Fruit Z zeszłego roku mam Vima Zanta. Będę porównywać

Moje nadal w lodówce. Wzięłam 3 różne, bo też lubię porównywać
zoja 21:39, 08 kwi 2017

Renata czy pomidory się uszczykuje? dziś swoje pikowałam, ale dalej to nie bardzo wiem co z nimi robić - wiem tylko, że po zimnych ogrodnikach to ziemi

dziwne to lodówkowanie truskawek
ryska 21:43, 08 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Przeczytałam 10 stron, ładne masz szafirki i te butelki na parapetach imponujące . Nie znoszę zasiewów na parapetach ale co rok cos tam sieje , w tym roku tylko cleome i aminka. Pozdrówka zostawiam.

Część parę dni temu zaniosłam do szklarni. Między innymi papryki, które ubiegłej nocy padły ofiarą bestialskich ślimaków. Na dziś zrobiłam im imprezownię z pifkiem i tor przeszkód.
Również pozdrawiam
AsiaK_Z 21:48, 08 kwi 2017

To ślimory jedne papryki im się zachciało łobuzy
ryska 21:49, 08 kwi 2017

zoja napisał(a)
Renata czy pomidory się uszczykuje? dziś swoje pikowałam, ale dalej to nie bardzo wiem co z nimi robić - wiem tylko, że po zimnych ogrodnikach to ziemi

dziwne to lodówkowanie truskawek

Nic mi o tym nie wiadomo. Samokończące rosną jak krzew i teoretycznie nic im się nie obcina, szklarniowe najczęściej prowadzi się na dwa pędy a usuwa wszystkie inne, koktajlowe żyją własnym życiem.
Jakie masz?
Z tymi truskawkami to pewnie chodzi o nie wysychanie korzeni. Zakupiłam z gołym korzeniem. Mam nadzieję, że w poniedziałek w końcu posadzę.
ryska 21:51, 08 kwi 2017

AsiaK_Z napisał(a)
To ślimory jedne papryki im się zachciało łobuzy

Najpierw zeżarły lilię Pretty Woman to jakieś bardzo romantyczne ślimory