Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Agania 12:49, 01 maj 2017

A co dzisiaj byłaś na ogrodzie?...chociażby spacerkiem...u mnie właśnie pojawiło się słoneczko i kusi mnie na wypad z domu
gobasia 13:14, 01 maj 2017

moje pomidory już ponad tydzień w szklarni i mają sie dobrze...w tym tygodniu posadze już do ziemi

Heliotrop posiałam pierwszy raz i poniosłam klęskę Ładnie powschodzil ,popikowałam i przestał rosnać i w końcu zginął.Może on nie lubi pikowania?a może miał za zimno? ale miał takie same warunki jak pomidory i papryka
żresztą z szałwią to samo,z 14 uchowały się 4
Anda 14:43, 01 maj 2017

Piękne tulipany

Wczoraj również wyniosłam pomidorki i ogórki, tylko nie do szklarni, bo nie mam, a do szafki szklarniowej. Jeszcze nie wiem, jak dziś wyglądają, bo pada i nie byłam jeszcze na zewnątrz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
barbara_kraj... 19:55, 01 maj 2017

ryska napisał(a)

Mogę Ci moje nasionka w przyszłości podesłać, ja wysiewam zawsze swoje i co rok mi się udają
Pomidorki te z kuchni rzeczywiście dorodne, te z sypialni wiotkie, popodpierałam je dzisiaj widelcami plastikowymi i przeniosłam do kuchni.

Mogę spróbować z tym heliotropem, bo dorodny jest, że o zapachu nie wspomnę.

A te słabsze pomidory do ziemi wsadź głębiej, wzmocnią się szybko, bo przybędzie im korzeni na całej długości schowanej łodygi.
ryska 19:56, 01 maj 2017

yolka napisał(a)
Nocne, a jak pięknie błyszczą kolorem

To przez lampę (czasem się przydaje, choć najczęściej nie używam lampy do robienia zdjęć) Kolejne mają pąki, więc Was jeszcze trochę pomęczę
ryska 19:58, 01 maj 2017

Nallar napisał(a)

I będziesz tu kobito mogła po takich widokach zasnąć.....?

To nie tulipany to powojniki pracują na bezsenność.
Mam nadzieję, że już zdecydowałaś co zrobić, żeby spać w nocy
ryska 20:02, 01 maj 2017

Agania napisał(a)
A co dzisiaj byłaś na ogrodzie?...chociażby spacerkiem...u mnie właśnie pojawiło się słoneczko i kusi mnie na wypad z domu

Byłam, byłam co prawda w kurtce i z kapturem ale to tylko aby dobiec do szklarni. Tam cieplutko. Wsadziłam moje pomidorki do worków do góry nogami. W tym roku będzie tak wisiał Betalux karłowy
Jemy też sałatę jak króliki, żeby wsadzić do ziemi w szklarni pomidory.
ryska 20:06, 01 maj 2017

gobasia napisał(a)
moje pomidory już ponad tydzień w szklarni i mają sie dobrze...w tym tygodniu posadze już do ziemi

Heliotrop posiałam pierwszy raz i poniosłam klęskę Ładnie powschodzil ,popikowałam i przestał rosnać i w końcu zginął.Może on nie lubi pikowania?a może miał za zimno? ale miał takie same warunki jak pomidory i papryka
żresztą z szałwią to samo,z 14 uchowały się 4

Moje w szklarni od razu nabrały wigoru. Też w tym tygodniu je wsadzę- jak zjemy sałatę i rzodkiewkę

Heliotrop lubi pikowanie ale lubi też wilgoć i rozproszone światło.
Za zimno raczej nie, to papryka z tych wymienionych roślin jest najwrażliwsza a skoro ona sobie poradziła...
Nallar 20:08, 01 maj 2017

ryska napisał(a)

To nie tulipany to powojniki pracują na bezsenność.
Mam nadzieję, że już zdecydowałaś co zrobić, żeby spać w nocy

Po przeczytaniu wiadomości od Ciebie chyba zasnę (nie żeby była nudna ) a jutro idę w pole.
Niby wieś a ani obornika nie kupisz ani ziemi kompostowej, czas chyba zacząć własną produkcję
Buziaki.
ryska 20:12, 01 maj 2017

Anda napisał(a)
Piękne tulipany

Wczoraj również wyniosłam pomidorki i ogórki, tylko nie do szklarni, bo nie mam, a do szafki szklarniowej. Jeszcze nie wiem, jak dziś wyglądają, bo pada i nie byłam jeszcze na zewnątrz

Pamiętam Twoją szafkę szklarniową, super jest.
Moje ogórki jeszcze nie wykiełkowały ale siałam parę dni temu.
Oj ta pogoda, prawdziwej wiosny by się chciało, buchającej kolorami i zapachami Mokra ziemia też pachnie ale wolę zapach kwiatów