Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Anda 11:54, 04 sie 2017

Bukiet naprawdę śliczny. Bardzo lubię niewielkie, delikatne kwiaty
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 11:56, 04 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Reniu u nas też upał,że dech zatyka. Popadało przedwczoraj w nocy ale już i tak trzeba podlewać. Jazdy w taką pogodę nie zazdroszczę.

Powiem Ci Asiu łatwo te rośliny nie mają, ledwie ochłonęły po kwietniowych i majowych szaleństwach to teraz te upały. Mam taki wyznacznik, że jak ziemia w przedogródku jest sucha, zbita to oznaka suszy(tak jest teraz). W bardziej deszczowe lata ziemia tu jest stale wilgotna nie muszę nawet podlewać tych hortensji ogrodowych przy płotku.
marba 11:56, 04 sie 2017

Jaki romantyczny bukiecik!
ryska 11:59, 04 sie 2017

Anda napisał(a)
Bukiet naprawdę śliczny. Bardzo lubię niewielkie, delikatne kwiaty

Hej miałam Ci właśnie pisać. Decyzja waha się między Mary Rose a Olivią
Jeśli chodzi o bukiet to cieszę się, że moja Julia ma taką wrażliwość i po zrobieniu tego bukietu opowiadała mi cały proces tworzenia, łącznie z tym, że hortensja nie ucierpiała, bo to gałązka najbardziej niewidoczna dla oka była
ryska 12:01, 04 sie 2017

marba napisał(a)
Jaki romantyczny bukiecik!

Anda 12:10, 04 sie 2017

ryska napisał(a)

Hej miałam Ci właśnie pisać. Decyzja waha się między Mary Rose a Olivią
Jeśli chodzi o bukiet to cieszę się, że moja Julia ma taką wrażliwość i po zrobieniu tego bukietu opowiadała mi cały proces tworzenia, łącznie z tym, że hortensja nie ucierpiała, bo to gałązka najbardziej niewidoczna dla oka była

A obu nie możesz posadzić?

Ile Twoja córa ma lat? Wrażliwość godna pozazdroszczenia.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nallar 12:16, 04 sie 2017

500 kilosów w taki upał, nie zazdroszczę. Musiałaś być padnięta.
Temperatura spowodowała że siedzimy na przymusowych urlopach, pracować się nie da, koszula się klei a pot zalewa oczy, jakiś koszmar. Roślinki cierpią a wody w studni jak na lekarstwo, trawa robi się żółta a lilaki zaczynają zrzucać liście. Co za rok....

Rośnie Ci florystka.
ryska 12:33, 04 sie 2017

Anda napisał(a)

A obu nie możesz posadzić?

Ile Twoja córa ma lat? Wrażliwość godna pozazdroszczenia.

W tym miejscu lepiej żeby były trzy takie same koło siebie.
Pod koniec listopada skończy 15.
ryska 12:40, 04 sie 2017

Nallar napisał(a)
500 kilosów w taki upał, nie zazdroszczę. Musiałaś być padnięta.
Temperatura spowodowała że siedzimy na przymusowych urlopach, pracować się nie da, koszula się klei a pot zalewa oczy, jakiś koszmar. Roślinki cierpią a wody w studni jak na lekarstwo, trawa robi się żółta a lilaki zaczynają zrzucać liście. Co za rok....

Rośnie Ci florystka.

Prawda, choć Wiki przysłała fotę jak zmokła po raz kolejny, jest mocno przeziębiona, chodzi w bluzie i kurtce i szuka sklepu z polopiryną. Tam jest 15 stopni podobno.
Niedoszła florystka bardzo się angażuje jak coś jej się podoba. Wczoraj np. robiłyśmy tradycyjne lody z jajek, cukru, mleka i wanilii na parze.
gobasia 15:22, 04 sie 2017

Renatko ciesz się rozmowami i wspólnymi robótkami z córcią ...bo nie długo wyfrunie z gniazdka i zostaniesz sama tak jah ja...Wiesz jak ja za tym tesknię ...