Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 19:12, 28 sie 2017

AgnieszkaW 19:15, 28 sie 2017

Nadrobiłam trochę u Ciebie, o dyni poczytałam, ja robię dżem z dyni z dodatkiem jabłek lub gruszek, lub pomarańczy, lub po trochu tego, co mam. Obraną z pestek dynię (ale ze skórką) w kawałkach najpierw piekę w piekarniku na miękko, potem, po obraniu skórki, przecieram przez durszlak, osobno robię pozostałe owoce (jakie akurat mam), mieszam to potem razem, dokładam troszkę cukru (w tym roku będzie ksylitol brzozowy), jeśli nie ma nuty kwaśności, to można dodać odrobinę soku z cytryny, zagotowuję chwilę, by się nie przypaliło, wkładam do słoików i pasteryzuję. Dyni nie może być za dużo, trzeba wyczuć smakowo połączenie.

Ps Rozpisałam się o dyni, a nie pochwaliłam ślicznych fotek ogrodu, teraz chwalę: jest pięknie
eda 19:19, 28 sie 2017

focie super i okazy świetne kolory miło popatrzeć buziaczki zostawiam i miłego życzę Renatko
ryska 19:32, 28 sie 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Nadrobiłam trochę u Ciebie, o dyni poczytałam, ja robię dżem z dyni z dodatkiem jabłek lub gruszek, lub pomarańczy, lub po trochu tego, co mam. Obraną z pestek dynię (ale ze skórką) w kawałkach najpierw piekę w piekarniku na miękko, potem, po obraniu skórki, przecieram przez durszlak, osobno robię pozostałe owoce (jakie akurat mam), mieszam to potem razem, dokładam troszkę cukru (w tym roku będzie ksylitol brzozowy), jeśli nie ma nuty kwaśności, to można dodać odrobinę soku z cytryny, zagotowuję chwilę, by się nie przypaliło, wkładam do słoików i pasteryzuję. Dyni nie może być za dużo, trzeba wyczuć smakowo połączenie.

Ps Rozpisałam się o dyni, a nie pochwaliłam ślicznych fotek ogrodu, teraz chwalę: jest pięknie

Dziękuję za przepis, mnie właśnie tej kwasowości brakuje w dyni i ja nie lubię też słodkiego, zawsze daję połowę mniej cukru do wszystkiego niż w przepisach podają.
Też tak robiłam jak piszesz tyko dawałam samej pomarańczy. Dla mnie to było za mdłe. Zdobią na razie parapety
U mnie jest pięknie w porównaniu do tego co było kilka lat temu i tego się trzymajmy Robię co mogę, by ożywić ten betonowy świat.
ryska 19:34, 28 sie 2017

eda napisał(a)
focie super i okazy świetne kolory miło popatrzeć buziaczki zostawiam i miłego życzę Renatko

Dziękuję, że zaglądasz, również miłego dnia życzę
Nallar 21:18, 28 sie 2017

Moim zdaniem fotki wychodzą super.
Co to za telefon?
ryska 21:31, 28 sie 2017

Nallar napisał(a)
Moim zdaniem fotki wychodzą super.
Co to za telefon?

Moim średnio, telefon to japko 6s
Mirella 21:35, 28 sie 2017

Fotki świetnie , Reniu pęknie patrzysz przez obiektyw, bardzo,bardzo to lubię.
ryska 21:55, 28 sie 2017

Mirella napisał(a)
Fotki świetnie , Reniu pęknie patrzysz przez obiektyw, bardzo,bardzo to lubię.

Dziękuję, z tym telefonem to nad stabilizacją muszę popracować.
Nallar 21:56, 28 sie 2017

ryska napisał(a)

Moim średnio, telefon to japko 6s

Poszalałaś
Czyta linie papilarne ?