Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 11:56, 25 paź 2017

Sierpień, ciągnęli w linii chodnika ciepłociąg, zasypali piachem i tak do października sobie było.

10 październik, coś zaczyna się dziać.

I wczoraj posadziliśmy 6 jałowców rozesłanych Nana i 250 krokusów mix kolorów z wyprzedaży.

Julia
ryska 12:04, 25 paź 2017

Wycięłam już hosty z przedogródka, bo liście zaczynały
gnić. Nadal jest ładnie jak dla mnie. Dużo tu zimozielonych
roślin cieniolubnych.

Ale leje a na dziś zaplanowałam dalszy ciąg porządków w warzywniaku, sadzenie czosnku i tulipanów w donicach.
sylwia_slomc... 12:09, 25 paź 2017

Fajnie ogarnęłaś przy chodniku i cieszę się , ze Ty też nie boisz się jałowców , ja lubię tą grupę roślin
Anda 12:11, 25 paź 2017

Swietnie to wyglada. Bardzo reprezentacyjnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 12:19, 25 paź 2017

Fajnie, teraz siatka, słupki, furtki i brama czekają na swoją kolej (wymiana, regeneracja).
Jałowce wycięłam pod balkonem ale były już stare, wielkie i zaburzały mi proporcje.
Zostawiłam jednego, bardziej kompaktowego. Te rozesłane bardzo mi się podobają.
Chciałabym żeby przedpłocie z przedogródkiem stworzyły całość
gobasia 12:37, 25 paź 2017

Ladnie bedzie...Julia broni się przed fotką szpadelkami,super to wyszło
ryska 18:24, 25 paź 2017

gobasia napisał(a)
Ladnie bedzie...Julia broni się przed fotką szpadelkami,super to wyszło

Nawet nimi wymachiwała jak szabelkami
ryska 19:41, 26 paź 2017

ryska ku pamięci
Wsadziłam dziś czosnek jadalny.
Wyrwałam pomidory ze szklarni.
Przycięłam zioła (mięta, melisa, hyzop).
Mirella 20:24, 26 paź 2017

ryska napisał(a)

Kupiłaś i owczarka i westa, za smakołyk zrobią wszystko A pieściochy straszne.
W niedzielę Teddy poślizgnął się na mokrej trawie i przewrócił się na Kukusia.
Piszczał mały i stresu było mnóstwo, bo zaczął utykać na nóżkę. Po drzemce przeszło całe szczęście.
Tamten waży 40 kg a ten biały 2,5 kg.
Wesoło mam z nimi
Dania grzybowe już u mnie królują. Część grzybów zgotowałam, zmieliłam i zamroziłam. Teraz wyciągam, podsmażam pora na maśle klarowanym, do tego grzyby, kasza(różne) i nadziewam tym farszem prostokąty ciasta francuskiego. Wychodzą zgrabne pierożki
Róże trafiły do ogrodu gdzie są same tuje (ponad 800!) i bukszpany kulki (ponad 50)
Miła odmiana
Barbule nadal nie wsadzone, okazja była niesamowita.
Smagliczki białe i fioletowe za rok znów u mnie będą. Słońce im służy, to prawda.
A dziś pada.

Renia dziękuję,zainspirowałaś mnie kulinarnie, przepis prościutki ,ogarnę,kroić nie trzeba to ok.
O barbulę się martwię bo jest jakaś taka nieogarnięta, a może tak ma wyglądać o tej porze roku, nie wiem.
Biedny Kukuś,przytulcze i drapacze wskazane w takiej sytuacji, Teddiego też pomiziaj.

fajnie z jałowcami

ryska 21:50, 27 paź 2017

Mirella napisał(a)

Renia dziękuję,zainspirowałaś mnie kulinarnie, przepis prościutki ,ogarnę,kroić nie trzeba to ok.
O barbulę się martwię bo jest jakaś taka nieogarnięta, a może tak ma wyglądać o tej porze roku, nie wiem.
Biedny Kukuś,przytulcze i drapacze wskazane w takiej sytuacji, Teddiego też pomiziaj.

fajnie z jałowcami

Pieski wymiziane.
Barbula wchodzi w stan odpoczynku, tak myślę. Moje też nie pierwszej świeżości.

Dziś była szalona aura: dużo deszczu, grad, słońce, podwójna tęcza.
Mam fotki ale tylko z telefonu.