Wykopałam wczoraj moje stare róże. Zdziwiłam się bardzo, bo ich korzenie były grube ale nie miały tych drobniutkich włośnikowych. Ziemię w której rosły wyrzuciłam, poprzesadzałam trochę inne rośliny i ostatecznie wsadziłam te nowe.
Różanka nabita jak bęben.
Byłam po ziemię i w ogrodniku były barbule po 5 złotych. Kupiłam oczywiście a teraz dumam gdzie posadzić. Pewnie wylądują w donicach.
Jolu to Barbula klandońska Worcester Gold. Cena śmieszna jak za takie ładne krzaczki, więc kupiłam
Widziałam właśnie klucze żurawiowe u Ciebie. Piękny spektakl. Czekam jednak na czas aż wrócą do nas z powrotem.
Jaki świetny zakup ci się trafił za friko, taka tania barbula tez jeszcze w moim ogrodzie by się zmieściła Lubię ją za piękne niebieskie kwiaty u schyłku lata.
W mojej okolicy przewaga lasów bukowych, więc kiedy się nam trafił ten siedzuń wrośnięty w sosnę, to grzechem byłoby nie spróbować. U nas zwą go szmaciakiem.
Na oryginalne rydze trafiłam przypadkiem w żywopłocie świerkowym. Miałam niespodziankę.
Zakupy różane zacne. U mnie ostra redukcja kolczastych, ale Mary Rose ma zapewnione dożywocie.
Pozdrawiam.
Fajne takie grzybowe poszerzanie horyzontów.
Ciekawa jestem nowych róż, Mary Rose posadziłam na wprost wejścia do domu.
Jak się postarają te 3 krzaczki to może to być królowa podwórka za jakieś 3 lata
Również pozdrawiam.