Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 19:50, 19 paź 2017

Alicja169 napisał(a)

Super kwiatkito chyba Westwest highland white terrier mam na nie zapotrzebowanie ale też shih tzu mi się podoba obie rasy bardzo mądre pieski

Tak, to ta rasa. Ma trzy miesiące, jest bardzo mądry. U nas niecały miesiąc a nauczył się już czystości i aportowania.
ryska 20:12, 19 paź 2017

Wykopałam wczoraj moje stare róże. Zdziwiłam się bardzo, bo ich korzenie były grube ale nie miały tych drobniutkich włośnikowych. Ziemię w której rosły wyrzuciłam, poprzesadzałam trochę inne rośliny i ostatecznie wsadziłam te nowe.
Różanka nabita jak bęben.
Byłam po ziemię i w ogrodniku były barbule po 5 złotych. Kupiłam oczywiście a teraz dumam gdzie posadzić. Pewnie wylądują w donicach.
yolka 21:05, 19 paź 2017

Jak tu nie kupić barbuli za 5 zł, też bym kupiła.
Ja dziś żegnałam żurawie, niewiele w ogrodzie zrobiłam
ryska 23:13, 20 paź 2017

Jolu to Barbula klandońska Worcester Gold. Cena śmieszna jak za takie ładne krzaczki, więc kupiłam
Widziałam właśnie klucze żurawiowe u Ciebie. Piękny spektakl. Czekam jednak na czas aż wrócą do nas z powrotem.
lojalna_ 23:15, 20 paź 2017

A jeśli trafia barbule do donic to gdzie je będziesz trzymała? ?
ryska 23:19, 20 paź 2017

Tu akurat mam pole do popisu czyli podpiwniczony dom. Tam trzymam drzewa trąb anielskich, agawy i inne.
an_tre 19:19, 22 paź 2017

Jaki świetny zakup ci się trafił za friko, taka tania barbula tez jeszcze w moim ogrodzie by się zmieściła Lubię ją za piękne niebieskie kwiaty u schyłku lata.
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gruszka_na_w... 19:32, 22 paź 2017

ryska napisał(a)

Te mleczaje to nowość u mnie w tym roku. Próbowałam również płachetkę zwyczajną i siedzunia sosnowego.

W mojej okolicy przewaga lasów bukowych, więc kiedy się nam trafił ten siedzuń wrośnięty w sosnę, to grzechem byłoby nie spróbować. U nas zwą go szmaciakiem.
Na oryginalne rydze trafiłam przypadkiem w żywopłocie świerkowym. Miałam niespodziankę.
Zakupy różane zacne. U mnie ostra redukcja kolczastych, ale Mary Rose ma zapewnione dożywocie.
Pozdrawiam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ryska 20:23, 22 paź 2017

an_tre napisał(a)
Jaki świetny zakup ci się trafił za friko, taka tania barbula tez jeszcze w moim ogrodzie by się zmieściła Lubię ją za piękne niebieskie kwiaty u schyłku lata.

Pamiętam, że się Twoją "łaciatą" zachwycałam.
Szkoda, że te dwie moje już przekwitnięte.
ryska 20:44, 22 paź 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W mojej okolicy przewaga lasów bukowych, więc kiedy się nam trafił ten siedzuń wrośnięty w sosnę, to grzechem byłoby nie spróbować. U nas zwą go szmaciakiem.
Na oryginalne rydze trafiłam przypadkiem w żywopłocie świerkowym. Miałam niespodziankę.
Zakupy różane zacne. U mnie ostra redukcja kolczastych, ale Mary Rose ma zapewnione dożywocie.
Pozdrawiam.

Fajne takie grzybowe poszerzanie horyzontów.
Ciekawa jestem nowych róż, Mary Rose posadziłam na wprost wejścia do domu.
Jak się postarają te 3 krzaczki to może to być królowa podwórka za jakieś 3 lata
Również pozdrawiam.