Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Mgduska 22:14, 21 lut 2019

ryska napisał(a)

Rytm natury i trochę takie czary mary ale lubię w to wierzyć.

Kiedyś w Gardener's World podawali wyniki eksperymentu - o ile pamiętam badania wysiewu i wzrostu różnych gatunków warzyw w zgodzie z kalendarzem księżycowym i całkiem bez związku z nim. Wyszło, że w wielu przypadkach nie miało to znaczenia, a w iluś miało - czyli - na dwoje babka wróżyła
Ja tam nie wiem, ale jak jest pełnia - mnie suszy!
Jana 13:58, 24 lut 2019

ale wysiewy robi wrażenie, a ja jeszcze nic nie wysiałam .....
ryska 14:46, 24 lut 2019

Mgduska napisał(a)

Kiedyś w Gardener's World podawali wyniki eksperymentu - o ile pamiętam badania wysiewu i wzrostu różnych gatunków warzyw w zgodzie z kalendarzem księżycowym i całkiem bez związku z nim. Wyszło, że w wielu przypadkach nie miało to znaczenia, a w iluś miało - czyli - na dwoje babka wróżyła
Ja tam nie wiem, ale jak jest pełnia - mnie suszy!

Ciekawe spostrzeżenia, ja śpię jak suseł, niezależnie od fazy księżyca
ryska 14:49, 24 lut 2019

Jana napisał(a)
ale wysiewy robi wrażenie, a ja jeszcze nic nie wysiałam .....

Póki co się zastipowałam parapet kuchenny cały zapełniony. Jeszcze pomidory dojdą ale może będzie już ciepło, to stipa pójdzie do szklarni i to jakoś ogarnę
A Ty co planujesz wysiewać?
Katkak 15:38, 24 lut 2019

Reniu posiałam dziś zebrane jesienia nasoona jednorocznej trawy, takiej ładnej, różowej. Ciekawe czy wzejdą.
ryska 15:42, 24 lut 2019

Katkak napisał(a)
Reniu posiałam dziś zebrane jesienia nasoona jednorocznej trawy, takiej ładnej, różowej. Ciekawe czy wzejdą.

Hej Kasiu
Zawsze warto próbować. Jak sobie pomyślę ile oszczędzę jeśli się moja hodowla stipy uda to się ciesze jak dziecko z lizaka
Katkak 16:55, 24 lut 2019

ryska napisał(a)

Hej Kasiu
Zawsze warto próbować. Jak sobie pomyślę ile oszczędzę jeśli się moja hodowla stipy uda to się ciesze jak dziecko z lizaka

Reniu stipa się uda. Ja mam tylko z siewu
AnnaCh 19:30, 24 lut 2019

Też wszystkie swoje stipy mam tylko z siewu, wysiałam raz, kilka lat temu, a teraz widziałam jesienią pełno siewek w ogrodzie, mam nadzieję, że przezimowały
Muszelka 19:44, 24 lut 2019

ryska napisał(a)

Ciekawe spostrzeżenia, ja śpię jak suseł, niezależnie od fazy księżyca

A ja śpię jak suseł zawsze, oprócz pełni. Czuję łysego nawet, gdy szczelnie pokryty jest chmurami
gosika67 19:50, 24 lut 2019

Cześć Reniu też bym chciała aby stipa przetrzymała, schowałam jednoroczną trawę jestem b. ciekawa czy da radę, dobre warunki jej zapewniłam.
Wysiałam lawendy, gazanie i goździki.W ub.r. udały mi się lawendy i żagwin.