Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 20:31, 22 sie 2019

Lovely fairy odpoczywają i dominuje teraz limonka. Bardzo fajnie to gra

Oczko nadal z dziurawą folią.
ryska 20:41, 22 sie 2019

KasiaBawaria napisał(a)
Wszystko mi sie podoba Uwiekbiam smialki i stipe i kamienne plyty. Gaura ci wysoka rosnie? Bardzo urzekla mnie smagliczka. A ja glupia myslalam, ze to wiosenny kwiat.

Dziękuję
Gaura z zeszłego roku zwana Gaura Lindheimera 'Pink Dwarf' ma z 70 cm wysokości, natomiast tegoroczna 'Passionate Blush‘ jest ukryta w stipie, ma ze 40 cm wysokości.
Smagliczka jest też wieloletnia, skalna i żółta żarówa , pewnie o tamtej myślałaś.
Moja to nadmorska jednoroczna, fioletowa, biała a często ma wybarwione kwiatuszki pomiędzy tymi dwoma kolorami.

ryska 20:44, 22 sie 2019

Na koniec kobea. Różne fazy rozwoju kwiatka.
KasiaBawaria 07:25, 23 sie 2019

ryska napisał(a)

Dziękuję
Gaura z zeszłego roku zwana Gaura Lindheimera 'Pink Dwarf' ma z 70 cm wysokości, natomiast tegoroczna 'Passionate Blush‘ jest ukryta w stipie, ma ze 40 cm wysokości.
Smagliczka jest też wieloletnia, skalna i żółta żarówa , pewnie o tamtej myślałaś.
Moja to nadmorska jednoroczna, fioletowa, biała a często ma wybarwione kwiatuszki pomiędzy tymi dwoma kolorami.

Masz racje O tej smagliczce myslalam. Swoja sialas jesienia, bezposrednio na rabate? Dziekuje za nazwe malej gaury. Te wysokie nie dla mnie ale ta do stipy mala by pasowala
Agania 07:35, 23 sie 2019

ryska napisał(a)

Kiedyś kupiłam sadzonki wiosną do doniczek a teraz, od lat rosną same z nasionek.
Polecam
Powojnik bylinowy Cassandra

Renatko jak będziesz miała nadmiar nasionek to ja chętnie przyjmę, wiesz miałam go przez kilka lat, pierwszy mi zaginał, jednak uzyskałam kolejnego z sadzonek i od wiosny tego roku już nie wszedł przepadł a tak bardzo go lubiłam.
Ogrodowe kompozycje masz bardzo ciekawe
anabuko1 09:59, 23 sie 2019

ryska napisał(a)
Lovely fairy odpoczywają i dominuje teraz limonka. Bardzo fajnie to gra

Oczko nadal z dziurawą folią.

Kolejne piękne widoczki ogrodowe
KasiaBawaria 13:29, 23 sie 2019

Jak masz odmiane wielosila?
Pszczelarnia 13:33, 23 sie 2019

ryska napisał(a)
Heliotrop peruwiański
Wysiewam prawie każdego roku, wcześniej z moich nasion, teraz z kupnych firmy Vil....in.
Siałam 9 lutego, do ziemi jak do pomidorów, lekko przykryłam.
Nie mam z nimi żadnego problemu.
Rosną u mnie na balkonie od północy i w koszach z kobeą i stipą w pełnym słońcu.
Lubią wodę w przeciwieństwie do pelargonii z którymi rosną (pelargonie też z nasion).

O dziękuję bardzo za instrukcję. A czy można go przechować jak pelargonie?
marba 18:30, 24 sie 2019

ryska napisał(a)

Renatko, widzę, że kobea bujnie obrosła Ci kratkę, u mnie poszła bardziej w liście, kwiatów mam w tym roku niewiele.
Piękną masz tę donicę na balkonie.
ryska 17:42, 25 sie 2019

KasiaBawaria napisał(a)

Masz racje O tej smagliczce myslalam. Swoja sialas jesienia, bezposrednio na rabate? Dziekuje za nazwe malej gaury. Te wysokie nie dla mnie ale ta do stipy mala by pasowala

Smagliczkę wytrzepuję jesienią na rabatach. Wiosną jak nie wypielę to zostawiam albo przesadzam.
Mam je obie(gaury) w stipie i wolę jednak tę większą. Ale na tym terenie moja stipa też jest wysoka.