Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

ewa004 10:17, 10 lut 2014

Alinko ja tez dzisiaj wezmą się za trzecią komorę .
Wywalę z dwa worki trocin i na to nowe resztki
ana_art 12:06, 10 lut 2014

eee ja przezucam kompost z pojemnika do pojemnika tylko że one u mnie stoją na płytach...
liliowce ładne, niestety miejsca u mnie brak a napisz do jakiej wysokości one dorastają i jak wyglądają liście przez caly sezon?
laurowisnia 13:01, 10 lut 2014

Bardzo dziękuję, za propozycję werbenową, ja w jesieni kupiłam jej sadzonki, mam też nasiona z nich, przyznam się, że już trochę wysiałam, coś wzeszło, ale nie wiem czy je utrzymam, w marcu wysieję następną porcję. Zobaczę jak z nimi będzie. Może Twoja pomoc będzie jeszcze konieczna? O Larissie będę pamiętać przy zakupach różanych.
Agania 13:29, 10 lut 2014

Liliowce piękne, ja teraz za czerwonymi i białymi gonię, już trochę zamówiłam
alinak 19:13, 10 lut 2014

EWKA ---- miło że masz wenę do pracy....to dobrze bo na przednówku różnie z nami kobitkami bywa ....ja wymiękłam ...

ANIA ---płyty pod kompostem ..trochę kiepsko ...ale musisz sypać komposterem to da rade .
liliowce mam Ania różne . trochę wysokich ( te przy cannach i przy oczku ), ale generalnie nabywam teraz niskie odmiany takie do 50 cm . po kwitnieniu zostają liście tylko , ano ale tak to musiałabym większość roślin wykluczyć , bo mało które powtarzają kwitnienie .
są takie liliowce ‚Stella d'Oro . które kwitną właściwie do późnej jesieni .

LAUROWIŚNIA ---Agatko . zaproszenie na szaberek aktualne ...albo bez szaberka też .

AGANIA --Agata też w tamtym roku kupiłam jasno kremowe ...2 odmiany ..

alinak 19:40, 10 lut 2014

W dzisiejsze popołudnie porzuciłam pracę w ogrodzie i miło spędziłam czas na kawce z Agnieszką Gusiarz .nie muszę pisać, że pogaduchy nasze przeciągły się aż do wieczorka .
Oczywiście baaardzo Agnieszko dziękuje za miłe przyjęcie .
ogród Agnieszki jest tak rozległy że myślę iż do starości ma zapewnione , że miejsca na roślinki nie braknie ....

Styl nowoczesny bardzo tu pasuje do usytuowania działki i eleganckiego domu a starannie prowadzone rabaty nawet teraz przyciągają oko .
nazwałabym go ogrodem traw , bo piękne miscanty stoją jak majestatyczni strażnicy i górują nad żwirowymi rabatami pełnymi niziutkich carexów i ostnic .
Jeśli Agnieszka zrealizuje plan i rabatę różaną wypełni ostnicami i carexami to będzie to jedna z orgrinalniejszych różanek na forum
Aga -dziękuje pogodna dziewczyno ...
ana_art 19:40, 10 lut 2014

eeee nie chodziło mi o to by kwitły na okrągło, tak sobie miałam chytry plan by posadzić takie liliowce wzdłuż murku, murek ma ok 70 metrów długości i szpeci okrutnie. Dlatego pytam jak wyglądają przed kwitnieniem i po i jakiej są wysokości
malgorzata_s... 19:48, 10 lut 2014

O spotkanko było Alinko a my w sobotę troszkę o twoim ogrodzie gadałyśmy i dziewczyny wspominały spotkanie u ciebie, oczywiście z zachwytem Mam nadzieję że czkawki nie miałaś Pozdrowienia
alinak 19:59, 10 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
O spotkanko było Alinko a my w sobotę troszkę o twoim ogrodzie gadałyśmy i dziewczyny wspominały spotkanie u ciebie, oczywiście z zachwytem Mam nadzieję że czkawki nie miałaś Pozdrowienia

miałam , no jasne że miałam ,,,,miałam na pewno ...nawet dokładnie pamiętam że miałam ..jeszcze dziś mnie czknęło .buziak
alinak 20:01, 10 lut 2014

ana_art napisał(a)
eeee nie chodziło mi o to by kwitły na okrągło, tak sobie miałam chytry plan by posadzić takie liliowce wzdłuż murku, murek ma ok 70 metrów długości i szpeci okrutnie. Dlatego pytam jak wyglądają przed kwitnieniem i po i jakiej są wysokości

Ania te co ci wsatwiłam własciwie kwitną cały czas . maja ok 50cm wysokości , ale taki murek to może lepiej coś zimozielonego . liliowce już końcem lata mają suche liście . na zakrycie murku nie polecam .
a to słoneczne miejsce ?