Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje początki- i brak doświadczenia :)

Moje początki- i brak doświadczenia :)

Matylda 08:21, 01 cze 2016

też myślałam o miskantach ale ML już mam w innym miejscu i właśnie nie wiem co wybrać. Gracilimus mam obok na rabacie.
mikami 09:24, 01 cze 2016

Matylda napisał(a)

Bardzo ładne donice doczytałam że robione z desek na podbitkę a jakie wymiary maja donice?
Matylda 11:01, 01 cze 2016

Dzięki. Mają 90 x 40 x 40. Tak są z desek na podbitkę, dużo ich nam zostało to je wreszcie wykorzystaliśmy, bo już chciałam takie donice 2 lata temu.
makadamia 11:15, 01 cze 2016

Cześć Matyldo,

Wątek dla mnie bardzo interesujący, bo ja również mam obrzeża zrobione z krawężnika. Nie żebym specjalnie w nich gustowała, ale wydawało mi się, że to będzie dobry kompromis pomiędzy ekonomią a estetyką
Z tym, że Ty masz je chyba tylko przed domem, a ja w całym ogródku. Mam nadzieję, że mój plan wypali i nie będę żałowała wyboru.

Kaisog narysowała Ci świetny plan. Aż mnie zatchnęło z wrażenia, jak sobie wyobraziłam te meandry, zmieniające się perspektywy i kolejne plany
Podpowiedziała Ci także, żeby umieścić w rabatach kilka większych drzew - to nadal aktualne? Bo to też świetny pomysł. Na razie masz kilka drzew, ale chyba średniej wielkości? Czy się mylę?

Nasadzenia na rabatach wydają mi się super.
Matylda 11:30, 01 cze 2016

Cześć. Tak krawężniki mam tylko z przodu. Myślę jednak tak jak jest tutaj na forum doradzane, że jednak bez krawężników lepiej, w każdej chwili można zmienić kształt rabaty- poszerzyć, a tak jak są krawężniki to już koniec. Dlatego trochę żałuję, że mam je z przodu. To w zasadzie był pomysł mojego męża.

Co do planu Kaisog też jestem z niego zadowolona, ja bym na takie coś nie wpadła, no i staram się realizować pomału ten plan. Jedynie z drzewami troszkę pozmieniałam, przede wszystkim przez oczyszczalnie przydomową. Kupiłam na razie tylko buka i grujecznika no i śliwy x4. Trochę inaczej są zlokalizowane niż mi zaproponowała Kaisog. No i niestety puki co nie za duże. Mam nadzieję, że szybko urosną. Chciałabym jeszcze dokupić kilka drzew ale to plany na przyszłość.
mikami 11:46, 01 cze 2016

Właśnie mnie też zostały deski z podbitki i zastanawiałam się czy je zostawiać -teraz już wiem że tak
Matylda 13:04, 01 cze 2016

Jeżówki purpurowe kupione no i 3 dodatkowo przyszły gratis:

Elka 22:57, 01 cze 2016

Co to za odmiana śliwek?
Marzenaka 00:09, 02 cze 2016

Jestem na kupnie jeżówek, jeśli możesz to poleć na pw, gdzie kupowałaś.
Matylda 11:30, 02 cze 2016

Elka napisał(a)
Co to za odmiana śliwek?

Są to śliwy Nigra.