Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 21:21, 18 sie 2014

Się zrobiło słoikowo zamiast ogrodowo

A wracając do tematu podstawowego, czyli prac zewnętrznych. Tak u mnie zimno, że szkoda gadać. Aż mi się z psem nie chce wychodzić! Chwastów porosła masa, będzie co robić jak się ociepli! Róż nie mogę pryskać.. Przez deszcz.. Nie wiem czy je poprzycinać? Podpowiedzcie! Muszę usunąć w końcu dziwaczki. Zmienić kompozycje w donicach (jutro zobaczę czy są już wrzosy!). Przesadzić i dosadzić hosty.. Roboty huk!
Kasial 21:23, 18 sie 2014

MamaMagda napisał(a)

lece do watku bo mam maaase cukinii
i tez jestem słoikowo zakręcona

zrobilam wlasnie ogorki w chilli, a wczesniej w zalewie musztardowej - duuzo lepsze niż korniszonki
no i do obiadu i jak mamy gości do wódeczki jak znalazł

W zalewie musztardowej pyyyycha!!! Mama koleżanki robiła
MamaMagda 21:24, 18 sie 2014

kosolka napisał(a)

A robiłaś pasztet z cukinii?? Pyyycha! Albo placuszki ze startej cukinii i marchewki.. Albo plastry smażone tak jak "schabowe"..
Mam też fajny przepis na cukinię Robiłam w ubiegłym roku z mojej niekończącej się cukinii :
3-4 duże cukinie
7szkl wody
2 szkl octu
3 szkl cukru
1,5 łyżki soli
1 op curry
cebula, liście selera, gorczyca
Ugotować zalewę. Cukinię pokroić w kawałki (bez pestek i bez skóry jeżeli twarda już). Na dno słoika położyć plaster cebuli, na to cukinię, dać łyżeczkę gorczycy do każdego słoika, na górę liść selera i zalać zalewą. Pasteryzować.
Pycha! (PS. Tak samo robiłam małe ogóreczki. Chyba jeszcze lepsze!)

haha kochana pasztet z cukinii piekłam wczoraj! uwielbiam!
eksperymentuje z nim - dodałam do jednej foremki czerwona paprykę pokrojoną w kostkę
spróbuj - rewelacja!

a cukinii z curry i gorczycą nie próbowałam
jadłam za to u znajomych góreczki w curry i mi bardzo smakowały
spróbuję z Twojego przepisu cukinię i dam znać jak wyszło
MamaMagda 21:25, 18 sie 2014

kosolka napisał(a)
Się zrobiło słoikowo zamiast ogrodowo

A wracając do tematu podstawowego, czyli prac zewnętrznych. Tak u mnie zimno, że szkoda gadać. Aż mi się z psem nie chce wychodzić! Chwastów porosła masa, będzie co robić jak się ociepli! Róż nie mogę pryskać.. Przez deszcz.. Nie wiem czy je poprzycinać? Podpowiedzcie! Muszę usunąć w końcu dziwaczki. Zmienić kompozycje w donicach (jutro zobaczę czy są już wrzosy!). Przesadzić i dosadzić hosty.. Roboty huk!

oo podłączam się pod pytanie o róże!
ale chyba jeszcze za wcześnie na nie ;>
Kasial 21:25, 18 sie 2014

Ola no nikt nie mówił, że będzie lekko, ale przecież lubisz tę robotę
pasjonatkaam... 21:25, 18 sie 2014

u mnie też mnóstwo pracy,zostało mi do przekopania jeszcze pół działki,wytrzepanie zielska i starej trawy,zasianie nawozu zielonego i kolejne przekopanie,żeby ziemia była wzbogacona pod wiosenny trawnik.Już mam odciski od szpadla ale dam radę i trawnik bedzie piękny
kosolka 21:30, 18 sie 2014

Nie, spoko, pewnie że lubię Ale jak jest 25-30 stopni A nie 15 i deszcz i wichurka Nie, tak serio, to mam nadzieję ze trochę się uspokoi i lada dzień ruszę.

Z pytaniem o przycięcie róż Marta, miałam na mysli pędy zarażone mączniakiem.. I te z plamistością.
kosolka 21:31, 18 sie 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)
u mnie też mnóstwo pracy,zostało mi do przekopania jeszcze pół działki,wytrzepanie zielska i starej trawy,zasianie nawozu zielonego i kolejne przekopanie,żeby ziemia była wzbogacona pod wiosenny trawnik.Już mam odciski od szpadla ale dam radę i trawnik bedzie piękny

Pewnie że będzie
Ja jestem dumna ze udało nam się wyprowadzić nasz na prostą. Jest nie do poznania! Pisałam wcześniej co i jak..
pasjonatkaam... 21:49, 18 sie 2014

zerknę
asiach 23:57, 18 sie 2014

Olu, pytanie z innej beczki a gdzie będziecie stacjonować?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies