Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 10:41, 19 sie 2014

Ja tu mam chwile gdy moge pomyslec i cos swojego zrobic. W domu ostatnio nie bardzo. A wieczorem już nie chce mi sie myslec
monteverde 10:59, 19 sie 2014

Poobrywaj listki one właściwie same odpadają tam gdzie widzisz na pędzie mączniaka to przytnij i pod różą nic nie może być i opryskaj
waldek727 18:46, 19 sie 2014

kosolka napisała:

Muszę jakiś system sobie wypracować, bo za bardzo mnie to wszystko chwilami stresuje, a przecież nie o stres chodzi w tym wszystkim. Boję się poważnych błędów, które potem będę sobie wytykać i będą mnie wkurzać.

Olu.
Danusia przedstawia fotorelację z tworzenia ogrodu. Proponuję, i zachęcam Cię abyś przestudiowała sobie ten wątek. https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem
Pozwoli Ci to na pewno zrozumieć wiele kwestii związanych z ogrodem. Ja wiem, że swoimi postami trochę zakłóciłem Twój tok prac w ogrodzie, ale jestem pewny, iż pozwoli Ci to też uniknąć wielu niepotrzebnych na tym etapie robót, nieprzemyślanych nasadzeń i strat z tym związanych. Ogród maluje się barwami i odcieniami, a nie kolorami. Ogród też powinien być żywą częścią natury, a nie betonowym tworem, czy chemicznym laboratorium zagrażającym naszemu zdrowiu. Dlatego też w swoich postach tak często odnoszę się do architektury ogrodowej,roślinnych kompozycji i ogrodów które żyją w zgodzie z naturą.

Iwk4 21:57, 19 sie 2014

Olu, znowu dużo do czytania. A ja tak lubię twoje monologi.
agatanowa 23:52, 19 sie 2014

Kosolka, Olka, a poznajesz ten ogród?
http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/romantyczny-ogrod-rozany?contestGuid=53809

Może zagłosujesz?
kosolka 07:03, 20 sie 2014

No ba!!! Zaglosowalam na mój ulubiony ogród!
kosolka 07:05, 20 sie 2014

To moje zakupy wczorajsze Uwierzycie że kupiłam tylko wrzosy i 3 przetaczniki???
kosolka 07:08, 20 sie 2014

A to... Moje biedne chore, oskubane róże Poobrywalam liście, pocielam pędy,opryskałam.... Niektóre całkowicie łyse są..
kosolka 07:14, 20 sie 2014

waldek727 napisał(a)

Olu.
Danusia przedstawia fotorelację z tworzenia ogrodu. Proponuję, i zachęcam Cię abyś przestudiowała sobie ten wątek. https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem
Pozwoli Ci to na pewno zrozumieć wiele kwestii związanych z ogrodem. Ja wiem, że swoimi postami trochę zakłóciłem Twój tok prac w ogrodzie, ale jestem pewny, iż pozwoli Ci to też uniknąć wielu niepotrzebnych na tym etapie robót, nieprzemyślanych nasadzeń i strat z tym związanych. Ogród maluje się barwami i odcieniami, a nie kolorami. Ogród też powinien być żywą częścią natury, a nie betonowym tworem, czy chemicznym laboratorium zagrażającym naszemu zdrowiu. Dlatego też w swoich postach tak często odnoszę się do architektury ogrodowej,roślinnych kompozycji i ogrodów które żyją w zgodzie z naturą.

Witaj Waldku! Nie oglądałam wczesniej tej realizacji. Dziękuję! Przejrzałam wczoraj z moim M. Pierwsze co przychodzi mi do głowy jak widzę takie realizacje, takie kompleksowe zakładanie ogrodu, z tak dużymi roślinami, to JAKI TO KOSMICZNY KOSZT!!! Wiem że nie to miałeś na mysli, ale to pierwsze co się nasuwa na mysl . W każdym razie etapy przestudiowane.
kosolka 07:44, 20 sie 2014

Muszę dzis jechac nakopac cebulek przebiśniegów. Niedługo powinny przyjść moje cebulki zakupione