Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

monteverde 22:06, 02 wrz 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)
moja na ta chwilę chce być lekarzem ale to dopiero 11 latka,jeszcze bedzie miała trochę pomysłów na siebie

lekarzem i to z prywatna praktyką a gdzie ten przepis na cukinię Olu? pozdrówka
kosolka 06:22, 03 wrz 2014

3-4 cukinie
7szkl wody
2szkl octu
3szkl cukru
1,5 łyżki soli
1op curry
cebula, liście selera i gorczyca

Cukinię kroję w kostkę, zalewę zagotować, do słoika na dno plaster cebuli, łyżeczkę gorczycy, cukinię i na górę liść selera. Zalać zalewą i prywatyzować.
kosolka 07:16, 03 wrz 2014

Żeby nie było ze tu tylko gadanie, mam fotki. Cykniete rano telefonem, więc proszę nie narzekać na jakość, tylko cieszyć się ze są

Rabata zimozielona. Bez jednego elementu w centralnym punkcie jeszcze.

I inne:
kosolka 07:18, 03 wrz 2014

I znaki na niebie

kosolka 07:54, 03 wrz 2014

Jakiś tydzień temu ścięłam kilka kwiatów hortensji do ususzenia. ładnie powiesiłam za łodyżki w garażu.. Niestety - nie doczytałam że po pierwsze powinny wisiec w mroku, żeby nie stracić koloru, a po drugie - chyba za mało tam przewiewnie. Nie sa za ciekawe Szkoda.. Tak je lubię, myslałam ze mi sie uda.
Zuzula 08:07, 03 wrz 2014

Śliczne wszystko oczywiście.

A te zielone liście przy wrzosach to co to takiego?
kosolka 08:40, 03 wrz 2014

Nie powiem, bo nie wiem Jak ktoś wie to poproszę o info Chyba jednoroczne, ładnie zwisająco rośnie. Miałam w każdej donicy tak mi się spodobało
kosolka 08:51, 03 wrz 2014

Wczoraj jechałam do domu z zamiarem znalezienia krzewów rózy pomarszczonej W związku z nalewką oczywiście. No i wiecie co.. Mam wszystko w zasięgu ręki Przy drodze, która codziennie jeżdże dwa razy dziennie- jakiś km od domu - ostatnio zrywałam tam czarny bez, a teraz "odkryłam" róże. Niby wiedziałam ze tam są, ale nie przywiązywałam do tego wagi. I sa zarówno pomarszczone, jak i dzikie Oprócz tego jabłonie tam rosną, jeżyny.. No ale wracając do róży - nazrywałam (w rękawicach, ale z bosymi nogami w klapkach, i pokrzywy dały mi popalic za to je ścięłam do ususzenia na herbatkę ) i nalewkę zrobiłam. Mało alkoholu miałam, trzeba będzie dolać później, ale smak super. Dziękuję Hance za inspirację do wykonania mojej pierwszej nalewki
Zuzula 09:19, 03 wrz 2014

Naleweczki dobra rzecz. Na zimowe wieczory jak znalazł.

Olu chodziło mi o to nad wrzosami.
Takie jak to, co z prawej strony też mam. Jednoroczne podobno, mam je pierwszy raz.
kosolka 09:24, 03 wrz 2014

No, ja tez o tym nad pisałam I jedno i drugie zwisa