Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 06:44, 04 wrz 2014

https://www.flickr.com/photos/82955768@N06/14461026306/in/photostream/
Znów sama sobie, to co lubię najbardziej
kosolka 06:49, 04 wrz 2014

Wczoraj posadziłam 70 tulipanów i rządek przebiśniegów. Powyrywałam chwasty z rabaty hortensjowej. Masakra Mam tam za cienko korą wyłożone i to robota głupiego, spomiędzy niej wydłubywac. Jak najszybciej musimy dokupić. Odchwaściłam też kolistą przed domem. Wykopałam szafirki jakie tam jeszcze były, bo one tam w chaosie żyły A teraz to już ma być jako taki ład. I zeszło do zmroku. A takiej roboty nie widać. Wolę jak widać

Pięknego dnia!
kosolka 06:56, 04 wrz 2014

Muszę jeszcze o czymś Wam powiedzieć. O tym, że mnie wczoraj olśniło! I że poczułam się jak blondynka z dowcipów, lub, zeby nie urazić blondynek, to nie wiem - jak burmistrz Wąchocka? Od jakiego czasu wałkujemy temat przygotowania ziemi, kompostu i oborników? No dość długo. Truję mężowi że ma w końcu iśc do sąsiadów po obornik krowi. Jednak oni mają taki "na bieżąco". A tymczasem... Mój tatuś ma konia od iks-lat,trzyma go u znajomych, z innymi końmi. I wczoraj zadzwoniłam do niego co robią z obornikiem.. Tata mówi - no leży na chałdach, niektóre maja po 3 lata... No i co Wy na to? M. bierze przyczepkę lada dzień i zasuwa. Oj, ja mądra...
lojalna_ 07:59, 04 wrz 2014

Witam setdecznie
Dziasiaj spaceruje u Ciebie i milutko mi sie tutaj siedzi przede wszystkim ze wzgledu na atmosfere jakos tutaj spokojnie, ukojenie mozna znalezc. Mimo, ze szalona z Ciebie dziewczyna to mam wrazenie ze ta ciepla atmosfera w twoim ogrodzie wynika zTwojej osobowosci. Duzo rzeczowych rozmow oprócz oczywiscie switnych fotek ale masz co obsadzac u mnie ogród mini bedzie ale tez sie ciesze z kadej chwili która mnie do niego przybliza. Pozdrawiam
Zuzula 08:06, 04 wrz 2014

Hehe, olśnienie popisowe. Czasami szuka się daleko, a możliwości wiele blisko.

Tak właśnie szukałam cegły, a u mojego brata, na sąsiednim podwórku leży cały stos.

Napracowałaś się znowu, a mnie coś wczoraj w domu trzymało. Dziś i jutro wyprawa na grzyby. Nie wiem kiedy posadzę. Przesyłka tylko pobieżnie przejrzana.
kosolka 08:10, 04 wrz 2014

Dzień dobry Jolu Parę razy Cię ostatnio spotykałam u innych ogrodowiczów Miło że teraz u mnie. Dziękuję za mołe słowa. Pozdrawiam cieplutko, choć jeszcze chłodek poranny
A tak a`propos chłodku - wyszłam dziś o 5 z psiorem i aż się przestraszyłam ze przymrozek jest Taka rosa była, powietrze strasznie rześkie, a że jeszcze szarawo było, to trawa błyszczała tak jakoś, że normalnie.. mówię - no niemozliwe! No i na szczęscie - niemozliwe
kosolka 08:16, 04 wrz 2014

Zuzula napisał(a)
Hehe, olśnienie popisowe. Czasami szuka się daleko, a możliwości wiele blisko.

Tak właśnie szukałam cegły, a u mojego brata, na sąsiednim podwórku leży cały stos.

Napracowałaś się znowu, a mnie coś wczoraj w domu trzymało. Dziś i jutro wyprawa na grzyby. Nie wiem kiedy posadzę. Przesyłka tylko pobieżnie przejrzana.

Ja też nie wiem kiedy posadzę moje wszystko inne. Boję sie tylko że jak juz będe mogła (tzn kiedy wszystko przygotuję - ziemia przyjedzie i obornik i odchwaszczę po raz kolejny...) to zrobi sie zimno czy deszczowo i będzie problem :/ Bo póki co u nas wciąz słońce.. pogoda sprzyjająca pracy. Oczywiście mam sporo innej jeszcze oprócz sadzenia To chyba normalne Ale chyba też wybrałabym grzybki gdybym miała taką możliwość!
Pozdrawiam Zuzka!

Krakus 08:18, 04 wrz 2014

kosolka napisał(a)
Muszę jeszcze o czymś Wam powiedzieć. O tym, że mnie wczoraj olśniło! I że poczułam się jak blondynka z dowcipów, lub, zeby nie urazić blondynek, to nie wiem - jak burmistrz Wąchocka? Od jakiego czasu wałkujemy temat przygotowania ziemi, kompostu i oborników? No dość długo. Truję mężowi że ma w końcu iśc do sąsiadów po obornik krowi. Jednak oni mają taki "na bieżąco". A tymczasem... Mój tatuś ma konia od iks-lat,trzyma go u znajomych, z innymi końmi. I wczoraj zadzwoniłam do niego co robią z obornikiem.. Tata mówi - no leży na chałdach, niektóre maja po 3 lata... No i co Wy na to? M. bierze przyczepkę lada dzień i zasuwa. Oj, ja mądra...

Widzę że złoto ogrodników masz pod ręką kto by pomyślał kilka lat wcześniej że z (za przeproszeniem) kupy sie będzie cieszyć a inni będą zazdrościć
Gardener27 08:26, 04 wrz 2014

Ola pędzisz z wątkiem jak szalona Znowu dużo musiałem nadrabiać po nieobecności Nie wiem co to się u nas dzieje na rynku pracy W dzisiejszych czasach chyba większość nie ma umowy na czas nieokreślony a zarobki są śmieszne Podobno wilcza czekolada wyszła Ci przez mleko dla dzieci ciągutka Ja jeszcze nie sadziłem cebulowych Jest jeszcze czas W tamtym roku tulipany w donicach sadziłem 24 grudnia i też były piękne wiosną W tesco też jest duży wybór cebulek pakowanych w saszetki

Miłego dzionka życzę
Zuzula 08:28, 04 wrz 2014

Nie mam doświadczenia, ale jakoś się boję, że jak posadzę teraz cebulki, to one po wpływem ciepła jeszcze wykiełkują. Zwłaszcza, że chcę je posadzić w miejscach, gdzie muszę jeszcze przez wrzesień podlewać. W opisach niby stoi, żeby sadzić w drugiej połowie września, a nawet do połowy października.