Czytałam o przyginaniu pędów, Ania Monte też mi o tym wspominała. ALe nie wiem jak to się da tak przy szerokiej pergoli? :/ Róże które mam już na mojej pierwszej pergoli "prowadziłam" tak jak się sama poprowadziła

czyli bez żadnych reguł.
U CIebie zimniej niż u nas z reguły.. Ale okopczykujesz.. Myślisz ze to nie wystarczy? Marzy mi się zamówić jeszcze w tym roku, żeby od wiosny się bujnęła

Ale musze przeliczyć.. Znalazłam po 22zł z gołym korzeniem, w październiku sprzedaż. Jak gdzieś zobaczysz lepszą cene daj znać

Ja potrzebuje chyba 8 szt.. Musze przeliczyć, zbaczyc jakie odstępy powinny byc. U mnie ma być przy tarasie, ma tworzyc ściankę. Planuję dołozyć jakieś pnącze. Za nią mam małą rabatkę, ale jeszcze nie wiem co na niej będzie. Pewnie bylinki i moze jakieś 3 niewielkie ciemnoróżowe róże

A przed, od str tarasu może szałwia? Wiosną przebiśniegi.
Na rabacie wczorajszej zostawiłam miejsce na 3 gatunki róż jeszcze. Pomponellę 3szt, Eden Rose 1szt i albo Heritage, albo Geoff Hamilton albo Quinn of Sweden 3szt.
Poza tym tak jak już pisałam potrzebuję jeszcze po 10 krzewów The Fairy i Artemis pod dom. Tak więc przeliczając, ponieważ nie mam osiołka który złotem robi, muszę zakupy rozłożyć na teraz i na wiosnę