Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

inag 13:06, 30 mar 2015

kosolka napisał(a)
Tak nie robiłam Ale już będę

Ja tak samo
Często kupowałam rośliny z taką plątaniną korzeni ale nigdy aż tak ich nie rozluźniałam, bojąc się, że im zaszkodzę Niezła lekcja na przyszłość.
A jak tam Twoje różyczki???
waldek727 15:11, 30 mar 2015

kosolka napisał(a)

Ciągle czegoś nowego sie człowiek dowiaduje I już myslisz ze coś wiesz, ze bogatsza w doświadczenie, a za chwilę BACH - i na nowo trza zapamiętywać

To są właśnie Olu uroki ogrodnictwa.
A pamiętasz od czego zaczynałaś tworzyć swój ogród?
Ja pierwszy raz położyłem się na hamaku dopiero po trzech latach swojego ,,ogrodowania".
kosolka 15:50, 30 mar 2015

inag napisał(a)

Ja tak samo
Często kupowałam rośliny z taką plątaniną korzeni ale nigdy aż tak ich nie rozluźniałam, bojąc się, że im zaszkodzę Niezła lekcja na przyszłość.
A jak tam Twoje różyczki???

Jeszcze częściowo stoją w przechowalniku.. Louise i Pomponella w wodzie, Knirps, Elmshorn i Giardina w doniczkach.. Poczekają jeszcze, ciekawe jak długo..
Bo nie wiem jak w innych regionach Polski ale u nas na dworze urwanie dooopy. Serio. Wichura okropna!! Drzwi wejściowych nie mogłam utrzymać.. Do tego co chwię ulewa. Rano pierwsze jak wstałam, to od okna do okna czy jakiś szkód nie porobiło, ale tylko świerk w donicy leżał przewrócony..
kosolka 15:51, 30 mar 2015

waldek727 napisał(a)

To są właśnie Olu uroki ogrodnictwa.
A pamiętasz od czego zaczynałaś tworzyć swój ogród?
Ja pierwszy raz położyłem się na hamaku dopiero po trzech latach swojego ,,ogrodowania".

Pamiętam Troszkę więcej już dziś wiem.
kosolka 16:15, 30 mar 2015

Kto wie?
1. Kiedy powinna zacząć puszczać perovskia?
2. Kiedy zaczyna wychodzić rozplenica?

Bo nie wiem czy przemarzły.. Nic sie u nich nie dzieje.
inag 16:29, 30 mar 2015

kosolka napisał(a)

Jeszcze częściowo stoją w przechowalniku.. Louise i Pomponella w wodzie, Knirps, Elmshorn i Giardina w doniczkach.. Poczekają jeszcze, ciekawe jak długo..
Bo nie wiem jak w innych regionach Polski ale u nas na dworze urwanie dooopy. Serio. Wichura okropna!! Drzwi wejściowych nie mogłam utrzymać.. Do tego co chwię ulewa. Rano pierwsze jak wstałam, to od okna do okna czy jakiś szkód nie porobiło, ale tylko świerk w donicy leżał przewrócony..

U mnie za oknem identycznie. W nocy wstawałam kilka razy patrzeć czy drzewa w lesie już połamane czy jeszcze stoją
A co do rozplenicy to też chciałam pytać kiedy powinna startować i jak poznać czy nie przemarzła? Boję się o swoje a trochę ich mam...
waldek727 16:33, 30 mar 2015

kosolka napisał(a)

Pamiętam Troszkę więcej już dziś wiem.

I nie ,,fukasz" już dzisiaj na mnie jak jeżyk.
pasjonatkaam... 16:35, 30 mar 2015

Gdzieś czytałam,ze rozplenica trochę później wyłazi jak inne,moje jeszcze śpią.Miscanty ,trzcinniki i wydmuchrzyca już widoczne
kosolka 16:35, 30 mar 2015

Waldek - bo nie mówisz już do mnie jak do niesfornego gówniarza
kosolka 16:36, 30 mar 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Gdzieś czytałam,ze rozplenica trochę później wyłazi jak inne,moje jeszcze śpią.Miscanty ,trzcinniki i wydmuchrzyca już widoczne

Poczekam. Ale coś mi się tu nie podoba..