Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 20:56, 09 kwi 2015

Kasya napisał(a)

pokaz posadzone trawki

Jutro. Dziś umieram
kosolka 20:57, 09 kwi 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
ojj jak Ci te trawki ruszą,będzie cudnie!

O ile moj pomysł okaże się dobry
kosolka 20:58, 09 kwi 2015

Anusia napisał(a)
Moja jeżówka purpurowa jeszcze za mała by ją posadzić a zeszłorocznej nie mam. Rutbekia wschodzi ładnie jak szalona. Boję się czy nocny przymrozek nie uszkodził tawułki czerwonej. Jutro jadę na rancho to się okaże.

Niektóre rośliny bardziej się spieszą Tylko nie zawsze im to wychodzi na dobre. Czasem dostają zimnem po główkach...
kosolka 20:59, 09 kwi 2015

beata_kulesza napisał(a)
Olu czy sadziłaś może te jeżówki co kupowałaś w biedrze ? Też je kupiłam i się zastanawiam czy już można je wysadzić do gruntu

Pierwsze posadziłam 28marca. Przymroziło je. Ciekawa jestem czy odbiją... Dziś posadziłam resztę, duże już były. Ale kilka pudełek oszukanych - po jednej, po dwie.. Miały być trzy.
kosolka 21:01, 09 kwi 2015

marta_d napisał(a)

no no no rabatka romantyczna stipa i jeżówka na pewno będzie fajnie wyglądać nadrabiam powoli zaległości, coraz ciężej mi, popielę trochę, ale męczę się jak mops jestem przerażona, że w tym sezonie nic wielkiego nie zdziałam, dlatego nie pozostaje mi nic innego jak kibicowanie

Kibicuj i leń się póki możesz. Fajnie jest być w ciąży
Co do stipy - to pewnie będę musiała kupić Moje wysiewy to porażka Za bardzo chciałam chyba.
kosolka 21:03, 09 kwi 2015

marta_d napisał(a)
a propos jeżówek - moje dzielone i przesadzane jesienią jeszcze nie wschodzą nie wiem czy w ogóle wzejdą, już kwiecień a tu ni widu ni słychu. To już ostróżki, które przesadzałam jesienią ( a podobno bardzo tego nie lubią ) ładnie wschodzą ciekawe co to będzie za rok ..

U jednych wychodzą, u innych jeszcze nie ma. Ostróżki też mi ładnie wzeszły. Podzieliłam je wczoraj, ubiegłoroczne są, wiosną siane i kwitły latem. Ciekawe czy się przyjmą. Bo tak ładnie wyrosły.. Obym nie zmarnowała.
kosolka 21:06, 09 kwi 2015

Viola napisał(a)

o matulu Ola, ale dajesz po robocie! Ja po pracy tylko dwie. trzy godzinki, ale też pleców nie czuję

Toż Ty nie gorsza Byłam u Ciebie ale nie mam siły pisać Ja mam czas, to wiesz.. Zabijam go w ogrodzie..
kosolka 21:06, 09 kwi 2015

Viola napisał(a)

Ja posadziłam we wtorek, nie wiem czy nie za wczesnie, ale martwiłam się, że w tych pudełęczkach się zmarnują.

No własnie, wyrosły już tam mocno.
marta_d 21:11, 09 kwi 2015

stipę miałam wielką ochotę wysiać, ale stwierdziłam, że kupię kilka gotowych sadzonek, bo ja tylko do donic w tym sezonie
kosolka 21:53, 09 kwi 2015

Przy sadzeniu traw przyjrzałam się hortensjom. Połowę mogłam wyciągnąć bez problemu.. Prawie cały korzeń zżarty Wsadziłam z powrotem, bo mają zawiązki liści, ale czy ja wiem czy coś z nich będzie.. Nornice.. Co z nimi zrobić? To przez nie padły nam tez cztery modrzewie (rosnące od 1,5 roku). No i teraz dosadzilam trawy.. Zmartwiłam się. Sporo dziur jest w trawniku, tak miejscami.

Muszę dokupić jednego Chopina i małego bukszpana na rabatę przy tarasie. Chcialabym cisy na cienistą, żeby już jako tako wyglądała, ale nie wiem kiedy dam radę. Plus cyprysik na zimozieloną. Tylko jego tam brakuje - ale za to w centralnym miejscu.

M. przekopał do końca warzywnik, ładnie zagrabię jutro i będę mogła robić pierwsze wysiewy. Podsypałam świerki nawozem, zrobiłam po raz kolejny porządek w maliniaku (perz + mniszek. Wrrrrrrrrr!!) - przy okazji nakopałam dla przyjaciółki sporo sadzonek - rozrosły się malinki jak szalone.