Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

marta_d 21:41, 10 kwi 2015

Kolejnych seteczek
kitek81 22:49, 10 kwi 2015

katiaxx napisał(a)

Ola , dziś zaczęłam grabić i tez jestem w szoku że tego aż tyle, mam 300 metrów - będę grabić tydzień ale na razie żadnego sprzętu nie mogę kupić naprawdę tego sianka sporo - wrzucam do kompostownika.

tej zgrabionej trawy nie powinnaś wyrzucać do kompostownika, bo ona jest źródłem chorób i grzyba! a chyba nie chcesz potem tego roznosić po zdrowych roślinkach, myśląc że masz wartościowe złoto ogrodnika!
katiaxx 22:51, 10 kwi 2015

kitek81 napisał(a)

tej zgrabionej trawy nie powinnaś wyrzucać do kompostownika, bo ona jest źródłem chorób i grzyba! a chyba nie chcesz potem tego roznosić po zdrowych roślinkach, myśląc że masz wartościowe złoto ogrodnika!

No jak to dobrze coś powiedzieć, jutro wygrzebię co do źdźbła i spalę , dzięki Kasiu, mogłoby się i tak stać w sensie roznoszenia dziadostw.

pasjonatkaam... 22:52, 10 kwi 2015

Pozdrówka zostawiam,warzywnik szykujesz?
katiaxx 22:57, 10 kwi 2015

"Po wykonaniu wertykulacji trawnika dokładnie zgrabiamy „wyczesany” filc. Nie powinniśmy składować go w kompostowniku, ponieważ może zawierać zarodniki grzybów."

znalezione na szybko, może to jest tak, że może zaszkodzić a nie musi, u mnie ziemia jest jałowa przed chwilą przeczytałam artykuł o brakujących mikroelementach w glebie na podstawie rosnących chwastów - u mnie rosna wszystkie wymienione w tym art. chwasty - więc ziemi brak wszystkiego, ziemię mam też zbitą, rzekłabym klimat u mnie grzybowy więc lepiej wyrzucę.
kosolka 09:23, 11 kwi 2015

Iwonko, Beatko, Halinko, Kasyu, Kitku, Martuś - dzięki i pozdrawiam sobotnio-słonecznie!!!!

Waldek - cholerka, widzisz, szkoda ze sie uczymy na błędach, ale wszyscy chyba przez to przechodzą.. M.przekopał szpadlem. Już go pouczyłam. Tak samo o wrzucaniu sianka z wygrabiania do kompostu... Wrzuciliśmy dwa pojemniki.. i trza wybierać Zaraz sie za to zabieram. Patrzy M. na mnie trochę dziwnie jak mu mówię te wszystkie rzeczy, ale chyba przyjmuje do wiadomości Trawnik mówicie ze spoko? No to ok
kosolka 09:24, 11 kwi 2015

katiaxx napisał(a)

Ola , dziś zaczęłam grabić i tez jestem w szoku że tego aż tyle, mam 300 metrów - będę grabić tydzień ale na razie żadnego sprzętu nie mogę kupić naprawdę tego sianka sporo - wrzucam do kompostownika.

My pożyczyliśmy Nie da rady wszystkiego kupić Dużo jest, nie?? Az miło
kosolka 09:25, 11 kwi 2015

waldek727 napisał(a)

Kasiu.
Gestykulować na trawniku zwłaszcza w pojedynkę to bym nie radził. Sąsiedzi mogą zadzwonić po odpowiednie służby medyczne.

Kasia, wybacz, ale uśmiałam sie jak nie wiem
kosolka 09:26, 11 kwi 2015

kitek81 napisał(a)

Kitek, dzięki!!! Muszę wyciągać siano. Ale lepiej tak niż miec zagrzybiony kompost..
kosolka 09:26, 11 kwi 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Pozdrówka zostawiam,warzywnik szykujesz?

Nooooo Dziś będe wysiewac co można.