Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Pszczelarnia 13:20, 08 maj 2015

Trawę sobie rozłóż przy krzewach i żywopłotach.
marta_d 18:17, 08 maj 2015

kosolka napisał(a)

I M. sadzi?
Pierwszy raz słysze od Ciebie i Przemka nazwę Decis, muszę popatrzec co to.

Sadzi dalie i kanny już w ziemi zobaczymy co z tego sadzenia wyjdzie
Dziś tato pryskal decisem, po kilku chwilach te dziady zaczęły spadać na ziemię. Wierzba była cała oblepiona. On jest naprawdę skuteczny, mogę polecić z czystym sumieniem
jolka 08:45, 09 maj 2015

Witaj Oluś, wpadam z rewizytą Piękna wiosna u Ciebie. Widzę, że też walczysz z mniszkami i chwastami. U mnie to samo, z jednej strony "ogarnę",to już na drugą trzeba lecieć. Taka dola ogrodników

Pozdrawiam.. deszczowo

BusyBee 16:54, 09 maj 2015

kosolka napisał(a)
Wczoraj jeszcze opryskałam róże na mszyce. Plaga! Wszystkie oblepione dosłownie! Wszystkie, z wyjątkiem The Fairy! Tak jak w zeszłym roku. Mam posadzone naprzemiennie Artemis z Fairy, i na Artemisach były, na Fairy nie.. Ale Bonica, Apricot Nectar, Pomponella, Chopin, Alden Biesen, Eden, Pastella.. Na wszystkich siedziały w kupach, na każdym pędzie. Wstrętne.

Poza tym nie ogarniam chwastów W pon wypieliłam pół różanki. Dziś ją skończyłam. A poniedziałkowa połowa znów w chwaściorach! Warzywnik, truskawki - bez komentarza Nie wiem czy pisalam że skrzyp mi wlazł w rabaty?

Na dodatek przeziębienie mnie wzięło, plus zatoki, gooownianie sie czuję, niezbyt efektywna jestem w robocie. Cisów nie posadziłam. Wykopałam za to cztery zawieruszone hosty na cienistej. Przycięłam trawkę przy kancie na kolejnej rabacie. Takie tam pierdoły. A żółtość mniszków bije po oczach. Nie mogę patrzeć na trawnik! Koszenie konieczne, chociaż nie będzie ich widac Ale M. zajęty przygotowywaniem elementów do ogrodzenia. Wszystko ważne, tylko rąk trochę brak.

Mszyce takie??? u mnie na razie nic...ale też wiosna u Ciebie znacznie wcześniejsza....

Wszystko ważne, ale wyleczyć się musisz---zdrowiej Kochana, i to szybko, bo wiosna czeka... no i robota też ja na dworze cały czas...oj dzieje się duuużo u mnie Buziaki i zdrówka
kosolka 20:43, 09 maj 2015

Tess napisał(a)

Jak będzie busz, to już rozrzucać trawy nie będziesz musiała - w buszu chwasty prawie nie rosną. Spróbuj na kawałku, gdzieś z boku. Trawa jak wyschnie, nie razi, staje się dość neutralna.

No własnie nie mam "boku"
kosolka 20:45, 09 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ola, nie rozkładaj sobie skoszonej trawy na różance. Marny pożytek z takiej ściółki w tym miejscu.

Aha! Veto Pszczólko, jak pisałam, i tak tego robić nie będę.
kosolka 20:45, 09 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Trawę sobie rozłóż przy krzewach i żywopłotach.

M. mi dziś "rozłożył" - kosił bez kosza I porozrzucało się nieco..
kosolka 20:47, 09 maj 2015

marta_d napisał(a)

Sadzi dalie i kanny już w ziemi zobaczymy co z tego sadzenia wyjdzie
Dziś tato pryskal decisem, po kilku chwilach te dziady zaczęły spadać na ziemię. Wierzba była cała oblepiona. On jest naprawdę skuteczny, mogę polecić z czystym sumieniem

Własnie znalazłam mszyce czarne na kalinie I róża pryskana "ekologicznym" kupnym oblepiona jest tak jak była. Musze nabyc ten o którym piszecie. Na dodatek wydaje mi się ze mączniak wlazł na owocowe i na Royality. I co mi było po promanalu i miedzianie..

kosolka 20:49, 09 maj 2015

jolka napisał(a)
Witaj Oluś, wpadam z rewizytą Piękna wiosna u Ciebie. Widzę, że też walczysz z mniszkami i chwastami. U mnie to samo, z jednej strony "ogarnę",to już na drugą trzeba lecieć. Taka dola ogrodników

Pozdrawiam.. deszczowo

Taka dola.. U mnie sucho, podobno w nocy i jutro ma padać. Póki co - podlewałam.
kosolka 20:49, 09 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Mszyce takie??? u mnie na razie nic...ale też wiosna u Ciebie znacznie wcześniejsza....

Wszystko ważne, ale wyleczyć się musisz---zdrowiej Kochana, i to szybko, bo wiosna czeka... no i robota też ja na dworze cały czas...oj dzieje się duuużo u mnie Buziaki i zdrówka

Ja też na dworze.. Się leczę.. Dziś cały dzień.